Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Επίσημη ανακοίνωση από το «Ιπποκράτειο» για τον θάνατο του 4χρονου από την Θάσο: «Το παιδί ήταν θετικό σε RSV και στρεπτόκκοκο»

«Στην Καβάλα κατάλαβαν πως δεν είχε ζωή - Το έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, ξεψύχησε, έμεινε το παιδάκι», λέει η θεία του

8 Ιανουαρίου 2024 19:25
Επίσημη ανακοίνωση από το «Ιπποκράτειο» για τον θάνατο του 4χρονου από την Θάσο: «Το παιδί ήταν θετικό σε RSV και στρεπτόκκοκο»
ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Από RSV και στρεπτόκοκκο έπασχε το αγοράκι 4 ετών από τη Θάσο, που εξέπνευσε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει το Ιπποκράτειο, το παιδάκι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και η υγεία του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η υγεία του παιδιού δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης ενώ ο πυρετός επέμενε και είχε δύσπνοια. Κρίθηκε πως έπρεπε να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου.

Όπως αναφέρει το νοσοκομείο, το παιδί έκανε εισαγωγή σε πολύ βαριά γενική κατάσταση και παρά τις προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών κατέληξε.

Σύμφωνα με το Ιπποκράτειο, διαπιστώθηκε από τεστ πως το παιδάκι είχε:

  • RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό)
  • Πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας.

Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο.

Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV(αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Τι δηλώνει η θεία του παιδιού

«Πνευμονία έπαθε το παιδί. Αρρώστησε, είχε πυρετό. Δεν το κατάλαβαν μάλλον από εδώ οι γιατροί. Το Κέντρο Υγείας, δεν ξέρω τι, τι έγινε. Κυριακή το έφεραν στο Κέντρο Υγείας, νύχτα. Το πήγαν στην Καβάλα. Στην Καβάλα κατάλαβαν πως το παιδί δεν είχε ζωή. Το έστειλαν στη Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο, ξεψύχησε, έμεινε το παιδάκι» είπε στο MEGA θεία του 4χρονου.

«Μέρες είχε το παιδί πυρετό. Στο Κέντρο Υγείας άκουσα ότι είπαν ότι δεν χρειάζεται καν να το πάνε στην Καβάλα. Όχι χρειάστηκε, παρά-χρειάστηκε. Ένα αγγελάκι ήτανε, ένα πανέξυπνο παιδάκι.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share