Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που δυνατός αέρας εκσφενδονίζει κάδο σκουπιδιών στη μέση του δρόμου

Η κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα στη συμπρωτεύουσα

7 Ιανουαρίου 2024 16:55
Θεσσαλονίκη: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που δυνατός αέρας εκσφενδονίζει κάδο σκουπιδιών στη μέση του δρόμου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κακοκαιρία έφερε μεγάλα προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη, όπως ήταν αναμενόμενο. Ένα σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφόρησε δείχνει τη στιγμή που ο δυνατός αέρας εκσφενδονίζει κάδο σκουπιδιών στη μέση του δρόμου.

Πιο συγκεκριμένα, οι άνεμοι που έπνεαν ήταν ιδιαίτερα ισχυροί με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και κλαδιά να πέσουν πάνω σε αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Μάλιστα, δέντρα κατέστρεψαν καγκελόπορτες σχολείων με αποτέλεσμα αύριο Δευτέρα να παραμείνουν κλειστά το 2ο Νηπιαγωγείο και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας.

Την ίδια ώρα ένα βίντεο που τράβηξαν οι επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου κόβει την ανάσα.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο είναι σταματημένο σε φανάρι, την ώρα που στην περιοχή βρέχει και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Δείτε το βίντεο

Προβλήματα το βράδυ του Σαββάτου (6/1)

Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την κακοκαιρία το βράδυ του Σαββάτου που ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα, πλήττοντας με σφοδρότητα τον Πύργο ο οποίος σαρώθηκε από ισχυρό ανεμοστρόβιλο, και έφτασε μέχρι την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.

Από τους ισχυρούς ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ οι ισχυρές καταιγίδες μετέτρεψαν τους δρόμους σε ποτάμια και υπήρξαν προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση.

Πάνω από 330 κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική κυρίως για κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. Το Πυροσβεστικό Σώμα καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους στα πελάγη ως ακόμη και τα 9 Μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Επίσης δεν εκτελούνται δρομολόγια υδροπτέρυγων για τον Αργοσαρωνικό.

Κλειστή είναι και η γραμμή Καβάλα-Πρίνος. Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share