Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Γιώργος Λυγγερίδης: «Ένας-ένας τον αγκάλιασαν, έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο» - Ο ανατριχιαστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του μέσα στο νεκροτομείο (Video)

«Είδα τον πόνο, την θλίψη...» - Σήμερα η κηδεία του αστυνομικού

29 Δεκεμβρίου 2023 09:28
Γιώργος Λυγγερίδης: «Ένας-ένας τον αγκάλιασαν, έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο» - Ο ανατριχιαστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του μέσα στο νεκροτομείο (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Το τελευταίο «αντίο» θα πουν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη, ο οποίος πέθανε μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από φωτοβολίδα, στα επεισόδια στου Ρέντη. Επίσης, συγκινεί ο διοικητής του νοσοκομείου Νίκαιας τονίζοντας πως «κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν».

Στην εξόδιο ακολουθία στις 13:30 στον ιερό ναό Αγ. Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη θα παραστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Ο ενταφιασμός του άτυχου αστυνομικού, θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Ο ανατριχιαστικός αποχαιρετισμός των συναδέλφων του Γιώργου Λυγγερίδη στο νεκροτομείο

Το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Γιώργος Λυράκος που εργάζεται ως ψυχολόγος στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου ο 31χρονος αστυνομικός έδωσε την τελευταία μάχη της ζωής του αποκάλυψε τον συγκλονιστικό αποχαιρετισμό των συναδέλφων του στο νεκροτομείο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο κ. Λυράκος «όλα τα παιδιά μπήκαν στο νεκροτομείο, ένας-ένας τον αγκάλιασαν και στη συνέχεια έκαναν έναν κύκλο και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. Για εμάς ήταν η πιο συγκλονιστική στιγμή, ήταν ένα θρήνος, ένα “ζήτω” στη ζωή και ένα “αθάνατος” για το παλληκάρι».

«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αδελφοσύνη και φιλία. Είδα τον πόνο, την θλίψη και ήταν συγκλονιστικός ειδικά ο αποχαιρετισμός τους. Όταν ένας άνθρωπος φεύγει με τέτοιες συνθήκες είναι πολύ δύσκολο, ειδικά για τους γονείς, γιατί έφυγε με τρόπο που δεν ορίζει η φύση» πρόσθεσε ο κ. Λυράκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «οι συνάδελφοί του είχαν γίνει παιδιά για τους γονείς του Γιώργου. Όποιος δεν είχε βάρδια από τη διμοιρία του, ήταν στο νοσοκομείο».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share