Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Καιρική ανατροπή από Σάκη Αρναούτογλου: «Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα για...»

Τι αναφέρει ο μετεωρολόγος;

27 Δεκεμβρίου 2023 21:26
Καιρική ανατροπή από Σάκη Αρναούτογλου: «Ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα για...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρική ανατροπή θα προκύψει με τον καιρό σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, καθώς, παρά τα μέσα χειμώνα στα οποία βρισκόμαστε, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέφερε στην πρόγνωση του πως το ανοιξιάτικο σκηνικό θα συνεχιστεί με τον καιρό να παραμένει ηλιόλουστος και αίθριος.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια.

Δείτε το βίντεο

Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό του Ιανουαρίου 2024

«ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024

Φίλες και φίλοι χρόνια πολλά με υγεία

Πάρα πολλά τα μηνύματά σας στα οποία μου ζητάτε να προχωρήσω σε μία αναλογική εκτίμηση και για το μήνα Ιανουάριο. Βρήκα λοιπόν λίγο χρόνο και σας παραθέτω τους χάρτες της του μήνα Ιανουαρίου 2024 μόνο με χρωματικές επεξηγήσεις έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης στα γραφόμενά μου.
Η αναλογική μέθοδος βασίζεται στη μελέτη και την ανάλυση των δεικτών της ταλάντωσης (Madden-Julian MJO) (http://www.bom.gov.au/climate/mjo/) μια ανατολικά κινούμενη διαταραχή νεφών, βροχοπτώσεων, ανέμων και πίεσης που διασχίζει τον πλανήτη στους τροπικούς και επιστρέφει στο αρχικό σημείο εκκίνησής της σε 30 έως 60 ημέρες, κατά μέσο όρο και φαίνεται ότι διαμορφώνει τον καιρό που θα επικρατήσει στη βόρεια Αμερική αλλά και στην Ευρώπη.

Η αναλογική μου εκτίμηση λαμβάνει υπόψη και τις διαταξεις των τελευταίων 70 ετών στην Ευρώπη, προσπαθώντας να να δώσει μια γενική, πιθανή επερχόμενη διάταξη των βαρομετρικών συστημάτων στην ευρωπαϊκή ήπειρο τις επόμενες περίπου 25-30 ημέρες!

Όπως όλες οι μακροχρόνιες εκτιμήσεις καιρού έτσι κι αυτή είναι ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ, ξεκίνησε από το 2004, ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗ και ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, οπότε καλό θα είναι να ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ως βάση για προγραμματισμό εργασιών ή δραστηριοτήτων!

Με εκτίμηση

Σάκης Αρναούτογλου»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share