Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία στην Καλαμάτα: Τρομακτικό βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους - Νεκρός ο πιλότος

Προηγήθηκαν εκρήξεις;

27 Δεκεμβρίου 2023 12:06
Τραγωδία στην Καλαμάτα: Τρομακτικό βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο συντριβής του αεροσκάφους - Νεκρός ο πιλότος
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μισό μίλι βορειοδυτικά της Καλαμάτας κατέπεσε το εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας, στο οποίο επέβαινε ένας χειριστής. Πρόκειται για διθέσιο αεροσκάφος Τ-2 που ξεκίνησε από την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι πριν από την πτώση προηγήθηκε έκρηξη. Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η τύχη του χειριστή παραμένει άγνωστη.

Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.

Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Φονική καταιγίδα στην Αργεντινή: Ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 160 χιλιομέτρων μετακίνησαν αεροπλάνο - Καρέ καρέ οι αδιανόητες εικόνες (video)

Σε ένα δραματικό περιστατικό στο αεροδρόμιο Aeroparque Jorge Newbery στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, ένα επιβατικό αεροπλάνο παρασύρθηκε κατά μήκος του διαδρόμου προσγείωσης και έπεσε πάνω σε μια σκάλα. Το περιστατικό συνέβη εν μέσω ανέμων ταχύτητας 100 μιλίων/ώρα που έπληξαν την περιοχή την Κυριακή.

Καθώς οι ριπές εντάθηκαν, το αεροπλάνο ωθήθηκε ανεξέλεγκτα προς μια σκάλα που συνήθως χρησιμοποιείται για την επιβίβαση. Η σύγκρουση ήταν αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλέσει την ανατροπή της σκάλας και το αεροσκάφος έμεινε να γέρνει στο πλάι. Αυτή η απροσδόκητη κίνηση οδήγησε σε περαιτέρω χάος, καθώς η σκάλα ωθήθηκε προς τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι εργαζόμενοι στον διάδρομο προσγείωσης.

Δείτε επίσης: 29χρονη Ρωσίδα έκανε στομ@τικό σ@ξ με τη βία σε συνεπιβάτη της - «Πέρασα καλά. Ε, εντάξει ίσως λίγο περισσότερο από καλά» (Video)

Πλάνα από τη σκηνή κατέγραψαν την έκταση των ζημιών, συμπεριλαμβανομένου ενός τμήματος του φτερού του αεροπλάνου που χτύπησε ένα κτίριο δίπλα στον διάδρομο προσγείωσης. Το 17 ετών αεροπλάνο, με την ονομασία LV-CAD, υπέστη σημαντικές ζημιές λόγω του περιστατικού.

Κατά συνέπεια, η προγραμματισμένη πτήση του προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Mendoza Governor Francisco Gabrielli το πρωί της Κυριακής ακυρώθηκε. Το αεροσκάφος έχει καθηλωθεί στο έδαφος για τις απαραίτητες επισκευές μετά από αυτό το συμβάν.

Η Aerolineas Argentinas εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό, υπογραμμίζοντας τις ευρύτερες επιπτώσεις της καταιγίδας στις δραστηριότητές της. Ανέφεραν την ακύρωση 100 πτήσεων, ενώ ισάριθμες πτήσεις υπέστησαν καθυστερήσεις και επαναπρογραμματισμό.

Στην ανακοίνωση τονίζεται η πιθανότητα περαιτέρω τροποποιήσεων ή ακυρώσεων κατά τη διάρκεια της ημέρας, που αποδίδονται στις συνεχιζόμενες δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στα διαλείποντα κλεισίματα των αεροδρομίων λόγω της ηλεκτρικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Η σφοδρή ηλεκτρική καταιγίδα που έπληξε την Αργεντινή και τη γειτονική Ουρουγουάη το Σαββατοκύριακο είχε καταστροφικές συνέπειες πέρα από το περιστατικό στο αεροδρόμιο. Η καταιγίδα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους και στις δύο χώρες. Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ουρουγουάης, δύο θάνατοι στην Ουρουγουάη ήταν άμεσο αποτέλεσμα των ισχυρών ριπών ανέμου που σάρωσαν την περιοχή νωρίς το πρωί της Κυριακής.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share