Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης: Καρέ καρέ πως η 72χρονη «αρχηγός» συντόνιζε την σπείρα μέσα από την φυλακή

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις

27 Δεκεμβρίου 2023 09:56
Κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης: Καρέ καρέ πως η 72χρονη «αρχηγός» συντόνιζε την σπείρα μέσα από την φυλακή
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι φυλακές του Κορυδαλλού αποκαλούν την κρατούμενη που ασχολείται με τη διακίνηση ναρκωτικών "Θεία" ή "Χοντρούλα". Πρόσφατα, αποκαλύφθηκε η σπείρα εμπορίας κοκαΐνης, η οποία οργανώθηκε και διοικήθηκε από μια 72χρονη γυναίκα μέσα από το κελί της. Οι αρχές δυστυχώς δεν θα μπορέσουν ποτέ να ανακαλύψουν το πλήρες μέγεθος της δραστηριότητάς της, καθώς οι αποδείξεις έχουν καταστραφεί κυριολεκτικά, και μάλιστα με εντολή του εισαγγελέα.

Το σχέδιο της «Θείας» για να διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης χωρίς τους κινδύνους της αγοράς και της μεταφοράς της από το εξωτερικό αποδείχθηκε εξαιρετικά απλό. Κατόρθωσε να στρατολογήσει στη συμμορία της τον διοικητή και έναν αξιωματικό της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού στον Πειραιά. Έτσι, είχε στη διάθεσή της εντελώς δωρεάν «πρώτη ύλη» από τα κατασχεμένα ναρκωτικά που βρίσκονταν στην αποθήκη του λιμενικού σταθμού για να καταστραφούν. Τα κέρδη της ήταν τεράστια, καθώς δεν πλήρωνε το παραμικρό, και η κάλυψή της άριστη, αφού είχε τους δύο αξιωματικούς όχι μόνο ως προμηθευτές, αλλά και ως πληροφοριοδότες. Μάλιστα, παράλληλα με αυτή τη δραστηριότητά τους, η «Θεία» έδινε στους δύο λιμενικούς πληροφορίες για άλλους διακινητές κοκαΐνης, ανταγωνιστές της, τους οποίους αυτοί συνελάμβαναν. Με αυτόν τον τρόπο, και η 72χρονη αποκτούσε μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά και εκμεταλλευόταν τα πλεονεκτήματα του νόμου που μειώνει την ποινή όσων δίνουν πληροφορίες.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού αποκαλούν την κρατούμενη που ασχολείται με τη διακίνηση ναρκωτικών 'Θεία' ή 'Χοντρούλα'. Πρόσφατα,
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Τεράστια εμπειρία

Ο σχεδιασμός της ήταν πολύπλευρος και δεν θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι άλλο, αφού η 72χρονη βαρόνη της κοκαΐνης είχε τεράστια εμπειρία σε αυτό το κομμάτι της παρανομίας, «από τα νιάτα της», όπως λένε οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών. Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2006, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη άλλες τρεις φορές, τον Μάιο του 2019, τον Ιούλιο του 2020 και τον Μάρτιο του 2023. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δικογραφίες ήταν για διακίνηση ναρκωτικών και, μάλιστα, στην πρώτη περίπτωση κατ’ εξακολούθηση. Μία από αυτές τις δικογραφίες, αυτή του 2020, σχηματίστηκε από το Τμήμα Εκβιαστών για ομάδα μπράβων που δρούσε στον Πειραιά, όμως και σε αυτή την υπόθεση βρέθηκε η «Θεία» να διακινεί κοκαΐνη και χασίς.

Τελικά, η απίστευτη κομπίνα της «στράβωσε» όταν ένα από τα μέλη της δεκατετραμελούς ομάδας της συνελήφθη στην Πάτρα, τον περασμένο Αύγουστο, ενώ μετέφερε ποσότητα από την κλεμμένη κοκαΐνη. Εκεί φαίνεται πως υπήρξε μια αόριστη αναφορά σε «ένστολο» που με κάποιον τρόπο εμπλεκόταν στην υπόθεση της διακίνησης, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων και να ξεκινήσει έρευνα προκειμένου τα στελέχη της να διαπιστώσουν εάν ίσχυε η πληροφορία αυτή. Τελικά, δύο μήνες αργότερα, έφτασαν σε έναν σημαιοφόρο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος υπηρετούσε στην Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Τα κινητά του τηλέφωνα αλλά και ο ίδιος τέθηκαν υπό εικοσιτετράωρη παρακολούθηση και από την πρώτη στιγμή η εικόνα που αποκόμιζαν οι Αδιάφθοροι από τις καθημερινές επικοινωνίες του με τα ίδια πρόσωπα έδειχνε παράνομη δραστηριότητα.

Συνομιλητές του ήταν άνθρωποι που αποκαλούσε με κωδικά ονόματα, όπως άλλωστε και αυτοί μεταξύ τους, ενώ γίνονταν και αναφορές επίσης κωδικών ονομασιών. Ο «Τουρκόγυφτος», ο «Χοντρός», η «Πέπυ» και ο «Ανιψιός» μιλούσαν για «μηχανάκια», «βραστά», «γαλακτομπούρεκα», «δραχμές» και «μονόζυγα» σε ακατανόητες προτάσεις, χαρακτηριστικός τρό- πος επικοινωνίας των διακινητών ναρκωτικών ουσιών.Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «χαρτογράφησαν» με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις και τα 13 μέλη της σπείρας, αλλά κυρίως την 72χρονη αρχηγό, που συντόνιζε τα πάντα μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, επικοινωνώντας μάλιστα όχι μέσω κινητού τηλεφώνου, αλλά από τα καρτοτηλέφωνα που χρησιμοποιούν οι κρατούμενες.

Οι φυλακές του Κορυδαλλού αποκαλούν την κρατούμενη που ασχολείται με τη διακίνηση ναρκωτικών 'Θεία' ή 'Χοντρούλα'. Πρόσφατα,
Πηγή φωτογραφίας: Shutterstock

Αυτό που δεν είχαν κατορθώσει να ανακαλύψουν οι αστυνομικοί ήταν η πηγή της κοκαΐνης. Από πού δηλαδή έφταναν στο διαμέρισμα-αποθήκη που διαχειριζόταν το κύκλωμα στον Πειραιά οι μεγάλες ποσότητες που αναλάμβαναν να μεταφέρουν στη «λιανική» τα εννέα «βαποράκια» του κυκλώματος. Μέχρι που μια ημέρα ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψε δύο συνομιλίες του σημαιοφόρου με έναν συνάδελφό του πριν από έρευνα σε σπίτι για κατοχή ναρκωτικών και με τον διοικητή του μετά την έρευνα. Από τις συνομιλίες ήταν σαφές πως η έρευνα έγινε χωρίς την παρουσία εισαγγελέα και πως η κοκαΐνη που υπήρχε εκεί «εξαφανίστηκε» στην τσέπη του συγκεκριμένου αξιωματικού, χωρίς ο διοικητής του να αντιδράσει.

Οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων συνέχισαν την παρακολούθηση του σημαιοφόρου. Η επιμονή τους απέδωσε, καθώς ένα βράδυ τον είδαν να πηγαίνει στο γραφείο του με μια μαύρη τσάντα, τον διοικητή του μαζί με τον αξιωματικό υπηρεσίας να αποχωρούν για λίγη ώρα και να τον αφήνουν μόνο και τον ίδιο να φεύγει με την τσάντα γεμάτη. Τότε αποφασίστηκε και η σύλληψή του. Στην τσάντα βρέθηκαν πέντε κιλά και 200 γραμμάρια κοκαΐνης και στο σπίτι του άλλα δυόμισι κιλά. Ο διοικητής παρέσυρε τον αξιωματικό υπηρεσίας σε μια εικονική έρευνα για λαθραία τσιγάρα, ο σημαιοφόρος μπήκε στην αποθήκη, αφαίρεσε την κατασχεμένη κοκαΐνη, την αντικατέστησε με κόλλα για πλακάκια και, αφού έσβησε τη σκηνή αυτή από το καταγραφικό των καμερών, έφυγε σαν κύριος.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις όλων των μελών της σπείρας και, από την έρευνα που έγινε, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το τελευταίο διάστημα είχαν αφαιρέσει από την αποθήκη 14,5 κιλά «κόκα». Αυτό, όμως, που δεν πρόκειται να διαπιστώσουν ποτέ είναι οι ποσότητες που αφαίρεσαν από προηγούμενες κατασχέσεις, αφού ήδη έχουν καταστραφεί!

Πηγή: Realnews

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share