Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Λευκό πέπλο» από τον Τάσο Αρνιακό: «Θα τουρτουρίσουμε! Ασύλληπτη βουτιά της θερμοκρασίας φέρνει πυκνό χιονιά»

Πού θα το στρώσει για τα καλά τις επόμενες ώρες

15 Δεκεμβρίου 2023 20:32
«Λευκό πέπλο» από τον Τάσο Αρνιακό: «Θα τουρτουρίσουμε! Ασύλληπτη βουτιά της θερμοκρασίας φέρνει πυκνό χιονιά»
Φωτογραφία δεξιά: EUROKINISSI-Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τάσος Αρνιακός: Πρόγνωση του καιρού για σφοδρή κακοκαιρία, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια από την Παρασκευή (15/12) με κύριο χαρακτηριστικό το έντονο κρύο.

Ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι το Σάββατο (16/12) μάλιστα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα καλύψουν ολόκληρη τη χώρα, ενώ ο χιονιάς θα «κατηφορίσει» μέχρι και την Πελοπόννησο, ενώ θα χτυπήσει και τα χαμηλότερα υψόμετρα στη Θράκη, τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία (από τα 200-300 μέτρα υψόμετρο και πάνω).

Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 8, τα 9, δεν αποκλείεται τοπικά στο Αιγαίο ακόμη και τα 10 μποφόρ και ο υδράργυρος θα υποχωρήσει 10 με 12 βαθμούς, σε σχέση με τις τιμές της Παρασκευής (15/12) που είναι κοντά στους 20!

Βελτίωση περιμένουμε από την Κυριακή (17/12) και κυρίως από τη Δευτέρα (18/12), όμως αυτό που θα μείνει είναι το τσουχτερό κρύο παρά τον ήλιο, όπως τόνισε ο μετεωρολόγος. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Τάσος Αρνιακός: Αναλυτικά το δελτίο καιρού του ΑΝΤ1

Γιάννης Καλλιάνος: «Αθηναίοι να είστε προετοιμασμένοι! Σε λίγες ώρες πολύ νερό - Έρχεται χιόνι με -10 βαθμούς»

Άρδην αλλάζει το σκηνικό του καιρού μέσα σε λίγες μόλις ώρες, με βροχές, καταιγίδες και πολύ απότομη πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος του MEGA έκανε λόγο για πολύ σοβαρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ώρες στην Αθήνα, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πάρα πολύ έντονες!

«Βροχές και καταιγίδες σήμερα (15/12) μέχρι το βράδυ. Προετοιμασμένοι στην Αθήνα για ισχυρές καταιγίδες απόψε. Μη μας ξεγελά η ωραία μέρα που είχαμε από το πρωί. Τα ξημερώματα λοιπόν θα πέσει πολύ νερό. Σε εγρήγορση οι Αθηναίοι λοιπόν.

Τα χιόνια ήδη έχουν έρθει στη Βόρεια Ελλάδα. Φλώρινα, Κοζάνη και Πτολεμαΐδα θα δουν πολύ πυκνές χιονοπτώσεις. Από τα 100 μέτρα και πάνω θα χιονίζει αύριο (16/12). Στη Θράκη θα έχουν το περισσότερο χιόνι. Πιθανότητα μέχρι και μέσα στην Αλεξανδρούπολη. Άνεμοι 8-10 μποφόρ στο Αιγαίο, οπότε έρχονται απαγορευτικά.

Πάνω από τα 800 μέτρα στην Πάρνηθα θα το στρώσει, όπως και στα χωριά που βρίσκονται πάνω από 600-700 μέτρα της Στερεάς Ελλάδας. Από την Κυριακή θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα, αλλά θα έχουμε παγετό έως και -10 σε πολλές περιοχές της χώρας. Από τη Δευτέρα ανατροπή στο σκηνικό του καιρού, με την ηλιοφάνεια να επιστρέφει και τον υδράργυρο να ανεβαίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Καλλιάνος.

Πολική «απειλή» από τα Μερομήνια: Αυτός θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας - Έρχονται επικίνδυνα φαινόμενα

Καιρός: Τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια και πολλές βροχές αναμένονται μέχρι και Μάρτιο, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Αλλαγή σκηνικού θα σημειωθεί από το τέλος Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Δεκέμβριος 2023

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα καταγραφεί στις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου.

Μετά τις 10 του μήνα θα είναι έντονα τα φαινόμενα, με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο και δυνατές βροχές.

Σύμφωνα με τα μερομήνια, θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας με πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ιανουάριος 2024

Το πολικό ψύχος θα χαρακτηρίζει τον Ιανουάριο, τουλάχιστον μέχρι τα Θεοφάνια.

Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρρικά φαινόμενα.

Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος.

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις.

Τα πλημμυρρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος.

Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται.

Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share