Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Επεισόδια στου Ρέντη: «Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση» – Προανήγγειλε συλλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή» είπε ο Γιάννης Οικονόμου

12 Δεκεμβρίου 2023 21:21
Επεισόδια στου Ρέντη: «Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση»  – Προανήγγειλε συλλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συλλήψεις προανήγγειλε με όσα ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα επεισόδια έξω από το κλειστό του Ρέντη που κατέληξαν στον τραυματισμό του αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα. Ο ίδιος αποκάλυψε μάλιστα πως έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση.

Ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, τόνισε πως «Έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς» ενώ δεσμεύτηκε πως η αστυνομία θα φτάσει στην εξάρθρωση της συγκεκριμένης «συμμορίας».

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από το δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Αναζητούμε τον άνθρωπο αυτό αξιοποιώντας με βάση πληροφορίες και αξιοποιώντας μια σειρά από στοιχεία. Υπάρχουν ενδείξεις και στοιχεία, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη» κατέληξε.

«Κάποιοι εξέθρεψαν στρατούς τους οποίους δεν μπόρεσαν να ελέγξουν και έχουν καταστεί όμηροι οι ίδιοι» τόνισε αναφερόμενος στους ιδιοκτήτες των ομάδων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ σημείωσε πως «δεν υπάρχει κάτι που να αποτελεί φραγμό τη Δικαιοσύνη και κάτι που θα εμποδίσει την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστεί ο χουλιγκανισμός και η οπαδική βία».

«Για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα θα πρέπει η ταυτοπροσωπία να γίνεται με ηλεκτρονικό εισιτήριο και να λειτουργούν οι κάμερες. Οι κάμερες που έβαλαν υπολείπονται σε προδιαγραφές και αυτό είναι ένα νομικό κενό το οποίο θα καλύψουμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση μετά το νέο αιματηρό επεισόδιο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share