Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Κατεδάφισαν τις προβλέψεις τα Μερομήνια: «10ήμερος χιονιάς! Θα αργήσει να ξαναγλυκάνει...»

Πολικές θερμοκρασίες εν όψει!

12 Δεκεμβρίου 2023 10:39
Κατεδάφισαν τις προβλέψεις τα Μερομήνια: «10ήμερος χιονιάς! Θα αργήσει να ξαναγλυκάνει...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μερομήνια 2023-2024: Τα μερομήνια προβλέπουν πότε θα κάνει την εμφάνισή του για τα καλά ο χειμώνας για φέτος, ο οποίος όπως φαίνεται θα φέρει μαζί του τσουχτερό κρύο, χιόνια και αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ.

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα μερομήνια καταγράφουν τάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο χειμώνας θα είναι αρκετά ψυχρός.

Όπως μετέδωσε η εκπομπή του Κώστα Τσουρού “Ακόμη δεν είδες τίποτα”, τα μερομήνια προβλέπουν μεν χιόνια και πολικό ψύχος, αλλά τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα είναι ντυμένα στα λευκά. Παράλληλα, έρχεται πολικό «χτύπημα» από τον Σάκη Αρναούτογολου - «Από το δεύτερο 15ήμερο του Δεκεμβρίου εισβάλλει...» (video)

Κατά τις ίδιες πηγές, τα πρώτα χιόνια θα πέσουν τον Δεκέμβριο, ενώ ιδιαίτερα κρύος προβλέπεται ο Ιανουάριος με τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες που θα σπάσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

προγνωση-καιρου-απο-τα-μερομηνια
Μερομήνια

Μέρομηνια: Τι αναφέρει ο αναλυτής καιρού, Θεοφάνης Χατζηγρίβας

Μερομήνια: Δεκέμβριος

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περίπου δέκα μέρες θα έχουμε το πρώτο “σοβαρό” κρύο. Θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις οι οποίες από ότι φαίνεται θα κατέβουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.

Μερομήνια: Ιανουάριος

Ο Ιανουάριος πιθανώς να είναι και ιστορικός από πλευράς κρύου. Δηλαδή θα σπάσουν κάποια ρεκόρ, με πολικές θερμοκρασίες το πρώτο και το τρίτο δεκαήμερο ενώ οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν νότια και θα επηρεάσουν την Αττική, την Εύβοια και πιθανώς και την Πελοπόννησο.

Μερομήνια: Φεβρουάριος

Κακοκαιρία στο ξεκίνημα του μήνα και από τις 6 -10 απότομη αλλαγή και σταδιακά από τα δυτικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Στο δεύτερο μισό του μήνα αρκετές βροχές και καταιγίδες από δυτικά προς ανατολικά.

Μερομήνια: Μάρτιος

Πρώτο δεκαήμερο με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες. Τελευταίο δεκαήμερο άστατος καιρός μόνο στα ηπειρωτικά με ηλιοφάνεια σε γενικές γραμμές και φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Μερομήνια: Απρίλιος

Πρώτο μισό του μήνα με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, 15-18 κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές. Τελευταίο δεκαήμερο με σταδιακά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τοπικές μπόρες σε Μακεδονία.

Μερομήνια: Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Μερομήνια: Ιούνιος

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Μερομήνια: Ιούλιος

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Μερομήνια: Αύγουστος

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share