Τρίτη, 14 Μαΐου 2024

Απαράδεκτο περιστατικό μπούλινγκ στον Βόλο: Έγδυσαν 7χρονο μαθητή και του ζωγράφισαν τρίλιζα στα οπίσθια

Αποκάλυψε στη μητέρα του ότι δεν είναι η πρώτη φορά που του το κάνουν

12 Δεκεμβρίου 2023 10:20
Απαράδεκτο περιστατικό μπούλινγκ στον Βόλο: Έγδυσαν 7χρονο μαθητή και του ζωγράφισαν τρίλιζα στα οπίσθια
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ένα σοκαριστικό περιστατικό μπούλινγκ εις βάρος ενός μαθητή δημοτικού βλέπει το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, στον Βόλο σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η μητέρα του επτάχρονου παιδιού σε κλειστή ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας συμμαθητής του, μεγαλύτερης ηλικίας έγδυσε το παιδί της και ζωγράφισε τρίλιζα στα οπίσθιά του για να παίξει.

Η μητέρα ανακάλυψε το τραγικό αυτό συμβάν, όταν πήγε να αλλάξει ρούχα στο παιδί της για να πάνε στο πάρκο. Το παιδί ξαφνικά έβαλε τα κλάματα ενώ εδώ και δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να πηγαίνει στο σχολείο.

Ξαφνικά το παιδί έβαλε τα κλάματα και γενικά τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες δεν ήθελε να σηκώνεται και να πηγαίνει στο σχολείο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του παιδιού. Παράλληλα, θυμίζουμε ένα αντίστοιχο περιστατικό που συνέβη στη Ρόδο λίγες μέρες νωρίτερα.

Όταν ξέντυσε το παιδί της είδε γραμμένο στα οπίσθια του παιδιού της τα γράμματα «Χ» και «Ο» ζωγραφισμένα με μαρκαδόρο. Το 7χρονο παιδί περιέγραψε στη μητέρα του όσα έγιναν ενώ αποκάλυψε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που του το κάνουν αυτό.

«Από τα σπρωξίματα και τα χτυπήματα φτάσαμε στο σημείο να τον γδύσει και να παίξει τρίλιζα» λέει η μητέρα, η οποία πρόκειται σήμερα να έχει συνάντηση με τη διευθύντρια του σχολείου, όπως αναφέρει ο «Ταχυδρόμος».

περιστατικο-μπουλινγκ-στον-βολο-12-12
pexels.com

«Σας βλέπω και θα σας σκ@τώσω» - Τραγικό περιστατικό bullying σε μαθητές δημοτικού στον Πύργο

Τραγικό περιστατικό bullying βιώνουν μαθητές και κυρίως μαθήτριες δημοτικού σχολείου στον Πύργο πιθανότατα από συνομήλικο συμμαθητή τους. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα βίντεο ντροπή με 15χρονη να δέρνει 13χρονο και μαθητές να γελούν.

Το άγνωστο, μέχρι στιγμής, άτομο προσεγγίζει και απειλεί τα υπόλοιπα παιδιά, με μηνύματα που στέλνει μέσω social media. Οι απειλές έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, αλλά τα μηνύματα που έστειλε το περασμένο Σάββατο φαίνεται που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και έκαναν τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες να φοβούνται και τους γονείς τους να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, σύμφωνα με το ilialive.gr.

Σημειώνεται πως το θέμα έχει αναφερθεί στη διεύθυνση του σχολείου και έχουν ενημερωθεί όλοι οι γονείς της συγκεκριμένης τάξης, ώστε να μιλήσουν με τα παιδιά τους για να εντοπιστεί ποιος κρύβεται πίσω από αυτά τα μηνύματα.

«Σας βλέπω και θα σας σκ@τώσω»

Πέρα από τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών, η κατάσταση με τις βρισιές, τις απειλές και τον εκφοβισμό, κορυφώθηκε, όταν κάποια από τις μαθήτριες του συγκεκριμένου σχολείου, λόγω της εορτής της, κάλεσε συμμαθητές και συμμαθήτριες στο σινεμά και για μια βόλτα αργότερα.

Το γεγονός ότι ο αποστολέας τους γνώριζε που ήταν ακριβώς τα υπόλοιπα παιδιά, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία. Όταν δε, τους δήλωσε μέσω των μηνυμάτων ότι είναι μαθητής από το ίδιο τμήμα της τάξης, τότε τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Ιδιαίτερα όταν ο θύτης, έστειλε το μήνυμα «χαχαχα σας βλέπω και θα σας σκοτώσω όταν βγείτε», ενώ οι παρέα των μαθητών και μαθητριών ήταν στο σινεμά.

Ήδη στην πόλη καταγράφονται πολλά περιστατικά bullying ακόμα και με ξυλοδαρμούς στις ηλικίες των μαθητών του γυμνασίου, αλλά τα αρνητικά παραδείγματα φαίνεται πως μπαίνουν και έχουν απήχηση, πλέον και στα δημοτικά σχολεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share