Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024

Κρήτη: «Είναι μεγάλο το βάρος» - Ξέσπασε σε λυγμούς η νοσηλεύτρια που έδωσε στην 92χρονη καθαριστικό αντί για νερό

Η άτυχη γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε

8 Δεκεμβρίου 2023 18:42
Κρήτη: «Είναι μεγάλο το βάρος» - Ξέσπασε σε λυγμούς η νοσηλεύτρια που έδωσε στην 92χρονη καθαριστικό αντί για νερό
EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ξέσπασε σε λυγμούς η νοσηλεύτρια, μιλώντας για την 92χρονη σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης που πέθανε αφότου της έδωσαν να πιει καθαριστικό αντί για νερό. «Είναι μεγάλο το βάρος» ανέφερε συγκεκριμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλικιωμένη έπαιρνε το πρωινό της και ζήτησε από μία νοσοκόμα να της δώσει νερό για να πάρει τα χάπια της. Η νοσοκόμα της έδωσε ένα μπουκάλι σε συσκευασία νερού, το οποίο όμως τελικά περιείχε καθαριστικό υγρό. Η άτυχη γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Η νοσηλεύτρια που έδωσε το λάθος μπουκάλι, μίλησε στο Mega για το μοιραίο λάθος.

"Σε εκείνη την κυρία έχουμε συγκεκριμένα μπουκαλάκια. Άνοιξα το ντουλάπι που έχουμε τα μπουκαλάκια και τα μεγάλα νερά για τους υπόλοιπους ανθρώπους, κανονικά όπως κάθε μέρα. Οι κανόνες είναι πολύ αυστηροί και ξεκάθαροι. Πώς μπήκε αυτό το μπουκαλάκι εκεί μέσα που έχουμε μόνο νερά, δεν ξέρω" είπε αρχικά.

Ερωτηθείσα η νοσηλεύτρια γιατί δεν έδωσε στην 92χρονη ένα μπουκαλάκι νερό που να είναι σφραγισμένο απάντησε: "Ήταν το πρώτο που έπιασα και φαντάστηκα ότι μπορεί να της είχαν δώσει άλλες νοσηλεύτριες πριν από λίγο νερό. Δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να έχει κάτι άλλο μέσα. Τα συγκεκριμένα μπουκαλάκια τα είχαμε μόνο για εκείνη τη γυναίκα. Οι υπόλοιποι πίνουν από ποτήρι".

Πρόσθεσε ότι η 92χρονη είχε άνοια και γι'αυτό το λόγο μάλλον δεν κατάλαβε τι έπινε. "Ήπιε αρκετές φορές" συνέχισε.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι πρόσβαση σε καθαριστικά έχουν μόνο οι καθαρίστριες, καθώς φυλάσσονται στο υπόγειο του οίκου ευγηρίας, ενώ οι νοσηλεύτριες βρίσκονται στον τρίτο όροφο.

"Υποθέτω ότι κάποια καθαρίστρια το άφησε γιατί θα καθάριζε τον χώρο και κάποια άλλη κοπέλα που είναι στην ίδια μοίρα με μένα θεώρησε ότι είναι νερό και το τοποθέτησε εκεί που βάζουμε τα μπουκάλια με το νερό. Δεν νομίζω ότι η καθαρίστρια θα το άφησε μέσα σε αυτό το ντουλάπι. Μόνο από κακή πρόθεση θα μπορούσε να το κάνει κάποιος αυτό αλλά δε νομίζω να πηγαίνει τόσο μακριά όλο αυτό" υπογράμμισε.

"Υπάρχουν κάμερες κι έχω ενημερωθεί ότι θα τις ψάξουν" συνέχισε, λέγοντας ότι είναι πολύ "ψυχοφθόρο όλο αυτό και μεγάλο βάρος", ενώ παράλληλα εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια της 92χρονης για τον πόνο που τους προκάλεσε.

Ο Παναγιώτης Καβούνης, δικηγόρος της νοσηλεύτριας, τόνισε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ότι στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας που γίνεται προσπαθούν να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τοποθέτησε εκεί το μπουκάλι με το νερό.

"Σίγουρα δεν το έπραξε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ούτε και κάποια άλλη νοσηλεύτρια γιατί υπάρχουν υψηλά στάνταρ κι αυστηροί κανόνες. Οι κάμερες πηγαίνουν αρκετές μέρες πίσω κι αποτελούν μέρος της αστυνομικής έρευνας. Εκτός από την έρευνα της αστυνομίας έχουμε θέσει και δικό μας τεχνικό, ώστε το συντομότερο δυνατό να δούμε πώς έγινε το τραγικό περιστατικό".

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share