Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία σε γηροκομείο στην Κρήτη: Ηλικιωμένη ήπιε καθαρτικό αντί για νερό και πέθανε

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του ιδρύματος

5 Δεκεμβρίου 2023 23:34
Τραγωδία σε γηροκομείο στην Κρήτη: Ηλικιωμένη ήπιε καθαρτικό αντί για νερό και πέθανε
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε σε γηροκομείο του Ηρακλείου Κρήτης, αφού, όπως καταγγέλλεται, 92χρονη ήπιε καθαριστικό αντί για νερό, με μοιραία κατάληξη για τη ζωή της.

Την ίδια στιγμή, την δολοφονία της συντρόφου του ομολόγησε ο 71χρονος στην Σαλαμίνα.

Η άτυχη ηλικιωμένη ένιωσε έντονη αδιαθεσία, μεταφέρθηκε εκτάκτως με ασθενοφόρο στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε. Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε τη Δευτέρα, ωστόσο, η Αστυνομία ενημερώθηκε σήμερα οπότε και διενεργείται έρευνα σε βάθος προκειμένου να αποσαφηνιστεί πλήρως υπό ποιες συνθήκες η άτυχη τρόφιμος ήπιε καθαριστικό αντί για νερό, σύμφωνα με το cretalive.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν οι κάμερες ασφαλείας, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου. Από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης λαμβάνονται καταθέσεις.

Τραγωδία σε γηροκομείο στην Κρήτη: Ηλικιωμένη ήπιε καθαρτικό αντί για νερό και πέθανε

Πληροφορίες του Cretalive αναφέρουν ότι ανάμεσα στα μπουκάλια του νερού, υπήρχε και ένα το οποίο αντί για καθαρό νερό περιείχε καθαριστικό. Υπάλληλος φέρεται να το πήρε κατά λάθος και να το έδωσε στην άτυχη γιαγιά για να πιει με μοιραίο αποτέλεσμα για τη ζωή της.


Η οικογένεια της 92χρονης βρίσκεται σε σοκ και ήδη έχει υποβάλλει μήνυση για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης. Βαρύ όμως είναι το κλίμα και στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων. Τώρα αναμένεται με ενδιαφέρον το πόρισμα από τη νεκροψία-νεκροτομή και τις τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου της άτυχης γερόντισσας.

Ηράκλειο: Στικάκια νικοτίνης προκάλεσαν την αδιαθεσία στους τρεις 14χρονους μαθητές του γυμνασίου Αλικαρνασσού - Τι είναι το απαγορευμένο SNUS

Στικάκια νικοτίνης, φαίνεται πως είχαν πάρει οι τρεις 14χρονοι μαθητές του γυμνασίου της Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο Κρήτης, τα οποία τους προκάλεσαν αδιαθεσία. Τι είναι το απαγορευμένο SNUS;

Το πρωί, τα παιδιά, ηλικίας 14 ετών, που είναι καλά στην υγεία τους, αισθάνθηκαν αδιαθεσία και μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ένας άλλος συμμαθητής τους, 15 ετών, φέρεται να τους τα έδωσε, τα παιδιά ζαλίστηκαν και χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι τα στικάκια νικοτίνης πωλούνται στα φαρμακεία, είναι σαν αυτοκόλλητα και μπαίνουν στα ούλα.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία ενώ ο μαθητής, που τους τα έδωσε, οδηγήθηκε στο τμήμα για κατάθεση.

ασθενοφόρο

Τι είναι το απαγορευμένο SNUS

Το snus είναι πολύ διαδεδομένο μεταξύ των νέων και πρόκειται για νικοτίνη που περιέχεται σε σακουλάκι, το οποίο ο χρήστης τοποθετεί μεταξύ του άνω χείλους και των ούλων μέχρι να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Προέρχεται από μία παραλλαγή ξηρού ταμπάκο, που αναπτύχθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα στη Σουηδία. Αν και η χρήση του είναι παρόμοια με εκείνη του αμερικανικού μασώμενου καπνού, το snus δεν οδηγεί συνήθως στην ανάγκη να το φτύσει κανείς ύστερα από λίγο και, σε αντίθεση με το Αφγανικό naswar, το snus παστεριώνεται με ατμό.

Το snus αναπτύχθηκε στη Σουηδία ως βοήθημα για τη διακοπή του καπνίσματος και είχε μεγάλη αποδοχή από τις σκανδιναβικές χώρες, αν και από το 1992 απαγορεύθηκε η χρήση του στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, όπως και όλα τα μασώμενα προϊόντα καπνού. Στην Ελλάδα αλλά και σχεδόν σε όλες τις χώρες η προμήθειά του γίνεται μέσω ηλεκτρονικών αγορών και συχνά πωλείται σε διάφορες γεύσεις προκειμένου να γίνει πιο δελεαστικό στο νεανικό κοινό.

Το Snus συνήθως περιέχει νικοτίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε εθισμό. Τα χημικά συστατικά των διαφορετικών τύπων snus ποικίλλουν και οι μελέτες σε επίπεδο πληθυσμού υποδηλώνουν ότι η χρήση του είναι μεν επιβλαβής για την υγεία, αν πολύ λιγότερο από το κάπνισμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share