Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης, μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα

Πανικός επικράτησε στο σχολείο

29 Νοεμβρίου 2023 11:42
Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης, μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα
Από Βασίλης Σακουλέβας

Συναγερμός στο Γυμνάσιο Αλικαρνασσού από ανήλικα άτομα, μαθητές, κορίτσια και αγόρια που φαίνεται ότι βρέθηκαν ημι-λιπόθυμοι στην τουαλέτα του σχολείου

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί σε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι στην τουαλέτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η λιποθυμία τριών κοριτσιών και ενός αγοριού πιθανόν να οφείλεται σε χρήση ουσιών.

 Συναγερμός σε σχολείο της Κρήτης, μαθητές βρέθηκαν ημιλιπόθυμοι σε τουαλέτα

Τα παιδιά φέρεται να βρέθηκαν στην τουαλέτα του σχολείου ημιλιπόθυμα, αναφέροντας ότι ζαλίζονται και δεν είναι καλά, πιθανόν ύστερα από χρήση κάποιων ουσιών, σύμφωνα με το ekriti.gr. Θα ταυτοποιηθεί αν πρόκειται για ναρκωτικά και το είδος αυτών ή κάτι άλλο όταν θα γίνουν αιματολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.


Συμμαθητές ενημέρωσαν τον διευθυντή του σχολείου που ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ το οποίο παρέλαβε τις μαθήτριες και τον μαθητή και τους μετέφεραν στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Η Ελλάδα του μεσαίωνα: Μαθητές φέρνουν σόμπες στο σχολείο για να ζεσταθούν

Παρά το ότι έχουμε 2023 η Ελλάδα φαίνεται πως ζει ακόμα στον μεσαίωνα. Πιο συγκεκριμένα, ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην Κρήτη, καθώς μαθητές φέρνουν σόμπες στο σχολείο για να ζεσταθούν.

Σε τρομερές καταγγελίες προχώρησαν οι μαθητές στο μουσικό σχολείο στο Ηράκλειο. Το πρόβλημα της θέρμανσης, όπως λένε, παραμένει χωρίς καμία λύση και πολλοί αναγκάζονται να πηγαίνουν για μάθημα με σόμπες. Με την ευκαιρία, δείτε για ποιο λόγο μαθητές δημοτικού από τα Χανιά έκαναν αποχή στα Γερμανικά.

Ο χειμώνας ήρθε για τα καλά στην Κρήτη και κάποιοι μαθητές τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι το θερμόμετρο πέφτει επικίνδυνα. Το Μουσικό σχολείο Ηρακλείου λειτουργεί χωρίς θέρμανση και, όπως λένε οι μαθητές, πολλές φορές οι καθηγητές αναγκάζονται να φέρουν θερμαντικά σώματα από το σπίτι για να ζεσταθούν!

Ειδικά, όπως λένε, όταν θέλουν να παίξουν κάποιο μουσικό όργανο, τα δάκτυλά τους τρέμουν! Το τριμελές συμβούλιο του σχολείου, ο πρόεδρος, Γιάννης Δαμιανάκης, ο αντιπρόεδρος Αλκιβιάδης Σπλιάκος και η γραμματέας, Χάρις Ορφανού, αναφέρουν, ακόμα, πως το σχολείο δεν έχει αίθουσα σίτισης αλλά και πολλαπλών χρήσεων.

τάξη σχολείου Κρήτη

Οι εκδηλώσεις γίνονται στην αυλή και αν ένα σχολείο επισκεφτεί το Μουσικό, δεν υπάρχει χώρος για να γίνει παρουσίαση του μουσικού προγράμματός του.

Ο Νοέμβριος τελειώνει και ακόμα υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές, με αποτέλεσμα κάποια παιδιά να διδάσκονται άλλο μουσικό όργανο από εκείνο που είχαν επιλέξει. Τονίζουν, ακόμα, πως σημαντική έλλειψη αποτελεί το γεγονός πως στην Κρήτη δεν υπάρχει τμήμα Μουσικών Σπουδών.

Αιγάλεω: Καταγγελία-κόλαφος για το μέρος της οροφής που κατέρρευσε σε δημοτικό σχολείο - «Θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον πέντε με έξι παιδιά…»

Τυχεροί στάθηκαν οι μαθητές του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγαλέου, καθώς είχαν βγει από σχολική αίθουσα, όταν σοβάδες έπεσαν από την οροφή, σε ένα ακόμα περιστατικό που υπογραμμίζει τις κακές συνθήκες που επικρατούν στις σχολικές κτιριακές υποδομές.

Ένα μεγάλο μέρος της οροφής κατέρρευσε χθες Τρίτη 14/11, λίγο πριν τη λήξη του σχολικού ωραρίου, με τους σοβάδες να πέφτουν στα γραφείο του εκπαιδευτικού και τις μπροστινά θρανία. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς τα παιδιά και ο εκπαιδευτικός είχαν βγει από την αίθουσα.

«Οι σοβάδες έπεσαν στα θρανία των παιδιών, στις δύο σειρές, και στη θέση του εκπαιδευτικού. Δηλαδή θα είχαμε θρηνήσει τουλάχιστον 5 με 6 παιδιά» κατήγγειλε, μιλώντας στην ΕΡΤ μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και πρόσθεσε ότι πέρυσι είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό σε άλλη αίθουσα του σχολείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Περιστατικό πτώσης οροφής σε σχολική αίθουσα του 19ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, σήμερα Τρίτη...

Posted by Ενωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω on Tuesday, November 14, 2023

«Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό. Στις 15 Νοεμβρίου του 2022, στο ίδιο σχολείο, στον ίδιο όροφο, στην αίθουσα μουσικής, είχε πέσει σοβάς. Ήρθε ο Δήμος, έκανε μια αυτοψία, σφραγίστηκε η αίθουσα και δεν έγινε καμία περαιτέρω ενέργεια” τόνισε το μέλος του Συλλόγου Γονέων», τόνισε.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε ανακοίνωσε που εξέδωσε καλεί τα υπουργείο Παιδείας και Εσωτερικών, καθώς και τη Δικαιοσύνη να διερευνήσουν τι συμβαίνει με το εν λόγω σχολείο, σημειώνοντας πως «Τα επαναλαμβανόμενα γεγονότα εγείρουν ανησυχίες, διεγείρουν το κοινό αίσθημα και ενισχύουν την άποψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον, εγκληματική αμέλεια που εκθέτει ανηλίκους και τους εκπαιδευτικούς σε ενδεχόμενο τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share