Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google - Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο της Τεχνητής Νοημοσύνης!»

Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 15 ετών από την έναρξη λειτουργίας του ελληνικού τμήματος της Google

30 Νοεμβρίου 2023 18:42
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google - Στόχος να γίνουμε παγκόσμιο κέντρο της Τεχνητής Νοημοσύνης!»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Γιόσι Ματίας και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου, εστίασε στον τρόπο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης ώστε να βοηθούνται οι επιχειρήσεις, και τόνισε ότι πρέπει να «γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές τεχνολογίας».

Μιλώντας για τις ευρύτερες διαστάσεις της τεχνητής νοημοσύνης, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρισκόμαστε σε ρόλο ρυθμιστή. «Στόχος να γίνουμε ένα παγκόσμιο κέντρο όσον αφορά την ηθική και τον κώδικα δεοντολογίας τεχνητής νοημοσύνης» συμπλήρωσε. Εστίασε δε σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δείτε επίσης: Δυσεύρετοι οι μηχανικοί τεχνητής νοημοσύνης – Ποιες είναι οι απολαβές τους

«Ποτέ δεν διστάσαμε να συνεργαστούμε με μεγάλες εταιρείες για να λύσουμε προβλήματα» τόνισε, ακόμη, ο πρωθυπουργός ενώ έστειλε και το εξής μήνυμα στο τέλος των δηλώσεών του: «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τη Google».

Στο παρακάτω link θα μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σε εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα:

Όπως τόνισε στην εισαγωγική ομιλία της η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, «η εταιρεία μας και η Ελλάδα, μαζί, προχωρούν σε μια συναρπαστική εποχή. Στο αύριο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Google επενδύει στην Ελλάδα, δημιουργώντας Data Centers. Μια επένδυση η οποία έως το 2030, προβλέπεται να εισφέρει 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας».

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, έγινε επίσης επίδειξη των προηγμένων μεθόδων της Google, μέσω των οποίων -στο τεχνικό υπόβαθρο της Τεχνητής Νοημοσύνης- μπορεί να επιτευχθεί έγκαιρη και ακριβής πρόγνωση ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως πχ οι πλημμύρες, καθώς και η πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε επίσης το πρόγραμμα επιγραφικής της Google, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η ψηφιακή συμπλήρωση ελλειπόντων τμημάτων κειμένου από αρχαίες επιγραφές. Και πάλι μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Εκμάθησης, η ψηφιακή τεχνολογία καθιστά εφικτή την ανάπτυξη εργαλείων, με τα οποία η Google αποκρυπτογραφεί μηνύματα χαραγμένα στην πέτρα που έμεναν επί χιλιετίες και αινιγματικά, ακόμη και για τις επιστήμες της επιγραφικής και της αρχαιολογίας.

Στην επετειακή εκδήλωση της Google παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο Δημόσιο Καπνεργοστάσιο στη Λένορμαν. Στελέχη της Google σε συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους επανεπιβεβαιώσαν την επένδυση που ανακοινώθηκε 14 μήνες πριν για τη δημιουργία data center στην χώρα μας σε ορίζοντα τριετίας. Το κέντρο όπως είπαν θα γίνει στην Αθήνα.
 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share