Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Χαμόγελα για τον μικρό Πολυχρόνη μετά το χειρουργείο στην καρδούλα του - Το «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες και τα νέα για την υγεία του

Ήταν μόλις 17 μηνών, όταν διαγνώστηκε με κυανωτική καρδιοπάθεια

29 Νοεμβρίου 2023 16:22
Χαμόγελα για τον μικρό Πολυχρόνη μετά το χειρουργείο στην καρδούλα του - Το «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες και τα νέα για την υγεία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Χαμόγελα στην οικογένειά του σκόρπισε ο μικρός Πολυχρόνης, ο οποίος χρειάστηκε να κάνει χειρουργείο στην καρδούλα του. Το «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες και τα νέα για την υγεία του. Την ίδια στιγμή, αυτό είναι το μωράκι της αγάπης.

Ήταν μόλις 17 μηνών ο Πολυχρόνης Ταγάρας, όταν διαγνώστηκε με Κυανωτική Καρδιοπάθεια και έπρεπε να μεταβεί εσπευσμένα, στο Boston Children’s Hospital – Benderson Family Heart Center της Βοστώνης των Η.Π.Α., για να χειρουργηθεί.

Το πανελλήνιο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και σε χρόνο ρεκόρ καλύφθηκε το απαιτούμενο ποσό προκειμένου να καλυφθούν τα νοσηλεία για τον μικρούλη.

Πριν λίγες μέρες το παιδί υπεβλήθη επιτυχώς στην μεταμόσχευση και πλέον έχει ξεκινήσει η θεραπεία αποκατάστασής του.

Το «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες

«Να ΄μαι και γω!

Είμαι ο Πολυχρόνης Ταγάρας του μπαμπά μου και της μαμάς μου! Που η δική σας αγάπη με έστειλε εδώ που είμαι τώρα… έχει δύσκολο όνομα το νοσοκομείο και τα αγγλικά μου ακόμη δεν είναι και τόσο καλά! Και πολύ σας ευχαριστώ που με στείλατε.

Ο μικρός Πολυχρόνης
Ο μικρός Πολυχρόνης

Κάτι κάμανε εδώ στην καρδιά μου (που να ξέρετε σας αγαπάει όλους πολύ πολύ και να το κάνουν και οι δικές σας καρδίες, να τους αγαπάτε όλους πολύ πολύ και πιο πολύ από το πολύ) και τώρα είμαι καλύτερα από όταν ήρθα!

Στα ιατρικά νέα τώρα! Θέλω να ξέρετε πως η πορεία μου μετά την επέμβαση είναι πάρα πολύ καλή (άψογη).

Να σας πω επίσης πως όταν με κοίμισαν για να κάνουμε την επέμβαση εγώ είδα όνειρα πολλά!

Και σας είδα όλους! Αλήθεια! Και κάποιοι φορούσαν και στολή παραλλαγής με κάτι σήματα… (θέλω να τους μοιάσω αυτούς…) και όλους σας είδα!

Αυτά τα λίγα γιατί κουράστηκα τώρα και θέλω να παίξω με τα παιχνίδια που έχω εδώ!

Σύντομα θα επιστρέψουμε στην Πατρίδα! Και θα σας πω κι άλλα!

Σας ευχαριστώ όλους, Πολυχρόνης»

Αυτά είχε να σας πει ο κ. Πολυχρόνης Ταγάρας στο γράμμα που μου έστειλε πριν λίγο από τη Βοστώνη.

Τα νέα για την υγεία του μικρού Πολυχρόνη

Ο Πολυχρόνης, 27 μηνών σήμερα, ζυγίζει 13 κιλά κι είναι 90cm ψηλός. Θυμίζει ένα φυσιολογικό παιδάκι. Δεν υπόκειται σε φαρμακευτική αγωγή και έχει συχνότητα επίσκεψης παρακολούθησης για την καρδούλα του, μια φορά το εξάμηνο. Γευματίζει κανονικά, κοιμάται σωστά, τραγουδά και χορεύει στο άκουσμα παιδικής μουσικής…τραγουδά με το δικό του τρόπο βέβαια, κι αυτό γιατί οι λέξεις που χρησιμοποιεί είναι περιορισμένες…μετά από επίσκεψη σε αναπτυξιολόγο, χρήζει φυσικοθεραπειών και εργοθεραπειών, τις οποίες φυσικά κι εκτελούμε ώστε να τον βοηθήσουμε να έλθει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η καθημερινότητα του είναι ήσυχη και υπάρχει πρόγραμμα. Μας χαίρεται και τον χαιρόμαστε!!! Μεγάλη ευλογία! Υπάρχει κάποια στένωση ήπιας μορφής αυτήν την στιγμή στην καρδιά του, κάτι που γνωρίζαμε από το διορθωτικό του χειρουργείο ακόμα από το Νοσοκομείο Βοστώνης. Ο χρόνος θα μας δείξει τις ανάγκες που θα προκύψουν…έχει ο Θεός! Πάντως, στη Βοστώνη μιλούσαν για ενδεχόμενο καθετηριασμό ενώ εδώ μιλούν για χειρουργείο ανοιχτής καρδιάς…

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share