Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία Bettina με 10 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και χιόνια – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Λαύριο

Πως θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα;

26 Νοεμβρίου 2023 09:51
Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία Bettina με 10 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και χιόνια – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Λαύριο
Από Βασίλης Σακουλέβας

Επελαύνει και σήμερα, Κυριακή (26.11.23) σε όλη τη χώρα η κακοκαιρία Bettina με κύρια χαρακτηριστικά της τους θυελλώδεις ανέμους, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια.

Ανεκτέλεστα παραμένουν πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, λόγω των ισχυρών ανέμων που έχει φέρει η κακοκαιρία Bettina. Μάλιστα, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν κατά τόπους τα 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ έχει τεθεί απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται δρομολόγια προς τον Αργοσαρωνικό. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας. Σε ισχύ είναι εξάλλου απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Την ίδια ώρα, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές Αγία Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος,Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Καιρός: Επελαύνει η κακοκαιρία Bettina με 10 μποφόρ, τσουχτερό κρύο και χιόνια – Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά και Λαύριο

Σημειώνεται πως πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, προειδοποιώντας για δυνατούς ανέμους, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σήμερα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Πιο αναλυτικά:

Α. Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται:

α. στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο ριπές έως 10 μποφόρ.
β. στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ.
γ. εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες.

Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
β. πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης.
γ. τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share