Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Αντίστροφη μέτρηση για τις διακοπές

23 Νοεμβρίου 2023 14:10
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων
Από Βασίλης Σακουλέβας

Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετράνε οι μαθητές και οι καθηγητές για τις διακοπές των Χριστουγέννων και το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πότε κλείνουν τα σχολεία. Την ίδια ώρα, γι' ακόμα μια χρονιά φωταγωγήθηκε στα Τρίκαλα το υψηλότερο δέντρο στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων τα σχολεία θα κλείσουν στις 22 Δεκεμβρίου και οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία μετά τα Θεοφάνεια, δηλαδή στις 8 Ιανουαρίου 2024.

Σημειώνεται ότι την τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν κλείσουν τα σχολεία για Χριστούγεννα, γίνεται σχολική γιορτή. Αυτό σημαίνει ότι επί της ουσίας τα μαθήματα τελειώνουν την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Τα Χριστούγεννα και οι υπόλοιπες αργίες στα σχολεία

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αργίες στα σχολεία ορίζονται ως ακολούθως:

  • Διακοπές Χριστουγέννων από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και την 7η Ιανουαρίου.
  • Διακοπές Πάσχα, από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι την Κυριακή του Θωμά.
  • Θερινές διακοπές, από την 1η Ιουλίου μέχρι και την 31η Αυγούστου.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων

Ποιες αργίες απομένουν μέχρι να φύγει το 2023

Μπορεί οι μαθητές να ετοιμάζονται για τις διακοπές, διάρκειας δύο εβδομάδων, ωστόσο το 2023 φεύγει και με ένα τετραήμερο για τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, φέτος τα Χριστούγεννα και η δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων (Σύναξη της Θεοτόκου) πέφτουν Δευτέρα και Τρίτη. Ειδικότερα:

  • Χριστούγεννα: Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2023
  • Σύναξη της Θεοτόκου: Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Δήμος Αθηναίων: Την Πέμπτη 23/11 στις 18.00 ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Φωταγωγείται η πόλη από άκρη σε άκρη

Το σύνθημα για την έναρξη της πιο όμορφης γιορτής του χρόνου δίνει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων, προσκαλώντας τις Αθηναίες και τους Αθηναίους στη μεγάλη εκδήλωση για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Σύνταγμα.

Στις 6 το απόγευμα, το εντυπωσιακό έλατο, ύψους 17 μέτρων, που και φέτος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, θα ανάψει τα φώτα του, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της επίσημης φωταγώγησης της πόλης και γεμίζοντας από άκρη σε άκρη την Αθήνα με φως και χριστουγεννιάτικη λάμψη. Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, θα «αποκαλύψουν» τα πανέμορφα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το δέντρο.

 Δήμος Αθηναίων: Την Πέμπτη στις 18.00 ανάβει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα - Φωταγωγείται η πόλη από άκρη σε άκρη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος θα φωταγωγήσει το δέντρο, σε δήλωσή του τονίζει: «Και αυτά τα Χριστούγεννα, η Αθήνα θα λάμψει. Η φωταγώγηση ξεκινά την Πέμπτη από την “καρδιά” της πόλης και απλώνεται σε όλες τις γειτονιές. Καλούμε τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος για να ζήσουν από κοντά την πρώτη λαμπερή γιορτή της φετινής χριστουγεννιάτικης Αθήνας».

Η πλατεία Συντάγματος θα μετατραπεί σε μία μεγάλη μουσική σκηνή και θα υποδεχθεί τους ταλαντούχους ερμηνευτές Δώρο Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή που σε μια μοναδική σύμπραξη με την Athens Big Band, θα παρουσιάσουν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Οι ξεχωριστές φωνές τους θα ενωθούν με τη μεγάλη μπάντα του Δήμου Αθηναίων, δίνοντας τον ρυθμό της γιορτινής περιόδου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share