Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Καταιγίδα» προειδοποιήσεων του Σάκη Αρναούτογλου: «SOS για τα ταξίδια! Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό...»

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε την αποκάλυψη

22 Νοεμβρίου 2023 14:38
«Καταιγίδα» προειδοποιήσεων του Σάκη Αρναούτογλου: «SOS για τα ταξίδια! Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθε στη χώρα από τις βραδινές ώρες της Τρίτης (21/11) με την επιδείνωση να κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στο Facebook προειδοποιεί για κακοκαιρία που θα είναι σοβαρή και θα χαρακτηρίζεται από σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις

«Οσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα υπολοιπα Βαλκάνια έχετε υπόψη σας σας παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο πρόσκαιρης αλλά σοβαρής πανβαλκανικής-πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού από ένα πολύ γρήγορα κινούμενο αλλά ιδιαίτερα δραστήριο και βαθύ βαρομετρικό χαμηλό , το οποίο και θα μπορούσε να φέρει έστω και για κάποιες ώρες σφοδρούς ανέμους σε στεριά και θάλασσα, τοπικά δυνατές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, η ακριβής τροχιά του οποίου δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα εντελώς!»

Φίλες και φίλοι καλημέρα! Οσοι σχεδιάζετε ταξίδι και όχι μόνο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ελλάδα αλλά και στα...

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, November 20, 2023

«Παγάκι» ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος: «Νέο σύστημα κακοκαιρίας - Ημέρα με πολύ κρύο η...»

Την Τετάρτη αναμένεται βροχερός καιρός θα εκδηλωθούν αρκετές καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, κυρίως στα δυτικά, τις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Θα βρέξει πρόσκαιρα και στην Αθήνα.

Οι νοτιάδες 6 με 7 μποφόρ. Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με βροχές και τοπικές καταιγίδες και πάλι κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές και κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο λίγες καταιγίδες αναμένονται Πέμπτη και Παρασκευή.

Δείτε επίσης: «Ψυχρή εισβολή, περισσότερα χιόνια και σε πιο χαμηλά υψόμετρα»: Φέρνει «λευκές» μέρες ο Τάσος Αρνιακός

Παναγιώτης Γιαννόπουλος: Ο καιρός των επόμεων ημερών

Το επόμενο καιρικό σύστημα θα περάσει σχεδόν από όλες τις περιοχές το Σάββατο δίνοντας και βροχές και καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα βόρεια ορεινά. Οταν θα περάσει, θα ακολουθήσουν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Η Κυριακή θα είναι μια κρύα ημέρα, η πιο κρύα έως τώρα του Φθινοπώρου, θα είναι όμως μια εισαγωγή στο χειμώνα καθώς το κρύο θα διατηρηθεί για αρκετές ημέρες.

Πιο αναλυτικά για την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, το ανατολικό και το νότιο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα θα είναι ισχυρές στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά έως 19 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα νότια και πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί . Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share