Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024

Μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο: Το χαμόσπιτο που μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της

Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά...

13 Νοεμβρίου 2023 08:32
Μεγάλη αγάπη για τον συνάνθρωπο: Το χαμόσπιτο  που μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λόγω της αγάπης για τον συνάνθρωπο ένα χαμόσπιτο μεταμορφώθηκε σε «μικρό παλάτι» για μια άπορη γιαγιά με τα 5 εγγονάκια της.

Για χρόνια, αυτή η ιδιαίτερη οικογένεια, αποτελούμενη από τη γιαγιά και τα πέντε εγγόνια της, ζούσε σε ένα περιβάλλον που δεν προσέφερε τα απαραίτητα. Μεγάλωσαν μέσα σε στερήσεις και προβλήματα, αλλά πλέον υπάρχει ανακούφιση και ελπίδα για αυτούς. Η γιαγιά και τα εγγόνια της ετοιμάζονται να απολαύσουν τη θαλπωρή ενός κανονικού σπιτιού, κάτι που τους έλειπε για πολλά χρόνια. Ενώ, ένα ζευγάρι αγόρασε σπίτι με 1€ και το μετέτρεψε σε πραγματικό παλάτι!

Άνθρωποι με καρδιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο συνέβαλαν με τη δική τους συμβολή και προσφορά, εργαζόμενοι με τεράστια προσπάθεια, ώστε να κατασκευαστεί ένα σπίτι που θα προσφέρει στην οικογένεια την άνεση και την ασφάλεια που αξίζει. Σύντομα, το μικρό τους παλάτι θα είναι έτοιμο να τους υποδεχτεί και να ανοίξει τις πόρτες του για ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο ελπίδα και ανανέωση.

Όπως ενημέρωσε μέσω της προσωπικής του σελίδας ένας εκ των πρωτεργατών της προσπάθειας, ο Παναγιώτης Παντελάκης, πρόσφατα στο σπίτι τοποθετήθηκαν πόρτες, παράθυρα και κουφώματα κι ενώ έχει πάρει σχεδόν την τελική του μορφή:

“Σήμερα έκλεισε το σπίτι η γιαγια και τα παιδια θα γυρίσουν στο δικο τους σπίτι στα δικα τους δωμάτια ….νιωθω πολυ χαρούμενος που τόσοι άνθρωποι βοήθησαν για να βγει αυτο το εργο ζωης μεσα σε δυο μήνες….και να προσφερουν ενα σπίτι ανθρώπινο για αυτα τα αγγελούδια και την ήρωα γιαγια τους λιγες μερες ακομα να φτιάξουμε ολοι μαζι και τούς εξωτερικούς χώρους…ευχαριστώ απο καρδιάς ….ευχαριστώ Τώνια Σταματάκη γιατι μου εδωσες την ευκαιρία της προσφοράς και να γνωρίσω αυτη την υπέροχη ηρωίδα γιαγια ….” .

«Ενημερωτικά, στο σπίτι της γιαγιάς και των μικρών εγγονιών, στην Αγία Μαρίνα, θα κατασκευαστούν ντουλάπες.
Η εργασία είναι δωρεάν.
Το κόστος των ξύλων, μελαμίνες, είναι 2000 ευρώ…
Τα 1000 ευρώ θα δοθούν, αν μου επιτρέψει, θα πω το όνομά του…
Μένουν τα άλλα 1000 ευρώ που ελπίζουμε μήπως γίνουν δώρο απο την ένωση ξυλουργών.
Έχουμε και την κατασκευή κουζίνας σε έπιπλα, η εργασία κι εδώ απο άλλο ξυλουργό, πάλι δωρεάν, δεν ξέρω για τα υλικά κόστος κι αν γίνουν δώρο ή όχι.

Μετά εκκρεμότητα θα είναι θέρμανση που δεν έχουμε βρει τρόπο…
Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε μαζί με Monotiki Kritis Pantelakis Panagiotis κι όλο τον κόσμο που έκανε αυτό το θαύμα να συμβεί.
Ίσως πρέπει να βρεθεί μεγάλο κέντρο, ή στο πνευματικό κέντρο π.χ. να γίνει κάποια εκδήλωση, τραγουδιστές δωρεάν θα βρούμε…
Στις φωτο φαίνεται, για άλλη μια φορά, η προσπάθεια που εχει γίνει.
Το πριν και το μετά!
Η ξυλεία για την κατασκευή κουζίνας είναι δώρο κι αυτή από Χαιρετάκη Νίκο»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share