Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024

«Μαύρες» ώρες για τον πατέρα Αντώνιο: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του σε δίκη για κακουργήματα

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος»

2 Νοεμβρίου 2023 17:28
«Μαύρες» ώρες για τον πατέρα Αντώνιο: Ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του σε δίκη για κακουργήματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Μαύρες» ώρες περνά ο πατέρας Αντώνιος, καθώς ο εισαγγελέας ζητά την παραπομπή του σε δίκη για κακουργήματα.

Η πρόταση για παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου, αφορά στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί στη Δικαιοσύνη για σεξουαλική παρενόχληση με θωπείες και άλλες ασελγείς πράξεις σε βάρος των δυο νέων.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πατέρας Αντώνιος θα πρέπει να δικαστεί για τα κακουργήματα της κατάχρησης ανηλίκου με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, αλλά και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη. Με την ευκαιρία, δείτε την αποκαλυπτική κατάθεση για τον πατέρα Αντώνιο.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας αναφέρεται σε επαρκείς ενδείξεις ενοχής που προέκυψαν για τον ιερέα κατά το στάδιο των δικαστικών ερευνών της υπόθεσης και αρκούν για να παραπεμφθεί στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

«Ο κατηγορούμενος εκμεταλλευόμενος την κυρίαρχη θέση που είχε στην εν γένει λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κιβωτού του Κόσμου, την εμπιστοσύνη που επεδείκνυαν σε αυτόν τα παιδιά αλλά και το ιερατικό του σχήμα, ενεργώντας με ένα κοινό μοτίβο εγκληματικής συμπεριφοράς και με ένα πανομοιότυπο τρόπο προσέγγισης των ανηλίκων προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος των δυο ανηλίκων αγοριών (…).

πατέρας Αντώνιος

Ο κατηγορούμενος αρνείται συνολικά τις αποδιδόμενες σε αυτόν κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι πρόκειται περί μιας μεθοδευμένης κατασκευής γεγονότων, ιδίως από τον πρώτο εγκαλούντα ο οποίος παράπεισε και υποκίνησε τον έτερο παθόντα, να καταθέσει ότι έπεσε θύμα γενετήσιας παρενόχλησης και προσκομίζει πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις, προκειμένου να αντικρούσει την σε βάρος του κατηγορία» αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή του ο εισαγγελέας .

Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχει πληθώρα διασταυρούμενων και πολλάκις επαληθευμένων μαρτυρικών καταθέσεων ανθρώπων που εργάζονταν ή φιλοξενούνταν στην Κιβωτό του Κόσμου ή είχαν έρθει σε προσωπική επικοινωνία με τους παθόντες και οι οποίοι άπαντες επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες».

Τέλος, με την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον πατέρα Αντώνιο μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share