Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

«Ίσως ήθελαν να εκδικηθούν τον ιερέα» - Αυτή είναι η αποκαλυπτική κατάθεση που άλλαξε την δικαστική "τύχη" του πατρός Αντωνίου της Κιβωτού (Video)

«Είμαι σίγουρος ότι ο π. Αντώνιος δεν χρειαζόταν κάποιον να τον υπηρετεί και αν χρειαζόταν κάτι θα απευθυνόταν στην πρεσβυτέρα»

1 Ιουλίου 2023 08:29
«Ίσως ήθελαν να εκδικηθούν τον ιερέα» - Αυτή είναι η αποκαλυπτική κατάθεση που άλλαξε την δικαστική
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μία καθοριστική κατάθεση που περιελήφθη στο φάκελο με την απολογία του πατρός Αντωνίου στάθηκε καθοριστική για την τύχη του και πιθανά ήταν αυτή μαζί με όλους τους άλλους ισχυρισμούς του που πιθανά οδήγησε στην απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

«Έχω εμπλακεί σε μία απίστευτη σκευωρία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο … (σ.σ. ο 19χρονος καταγγέλλων) και σε αυτή συμμετέχουν μόνον πρόσωπα από το δικό του κύκλο/περιβάλλον» φέρεται να είπε ο πατέρας Αντώνιος στην απολογία του, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στην Ευελπίδων μαζί με τους δικηγόρους του Γιάννη Κώτσο, Θρασύβουλο Κονταξή και Τάσο Τριανταφύλλου.

Αυτή είναι η αποκαλυπτική κατάθεση που άλλαξε την δικαστική "τύχη" του πατρός Αντωνίου της Κιβωτού

Στην κρίσιμη κατάθεσή του φιλοξενούμενος σε δομή της Κιβωτού του Κόσμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ίσως ήθελε να εκδικηθεί τον π. Αντώνιο γιατί τον απομάκρυνε από την Κιβωτό μετά την εμπλοκή του στη ληστεία στον Βόλο (σ.σ. ανέφερε για τον βασικό 19χρονο καταγγέλλοντα).

Εγώ τόσο καιρό που είμαι στην Κιβωτό ούτε έχω δει ούτε έχω βιώσει κάτι αντίστοιχο, πιστεύω ότι αν είχε γίνει κάτι θα το είχα αντιληφθεί. Ο π. Αντώνιος δεν επιζητούσε να είμαστε κοντά του σαν παιδιά, εμείς θέλαμε την παρέα του. Ο π. Αντώνιος δε μας μιλούσε υποτιμητικά αλλά αντίθετα μας έλεγε πράγματα για να πιστέψουμε στον εαυτό μας».

Ο μάρτυρας ανέφερε επίσης πως πριν λίγο καιρό είδε τον 19χρονο καταγγέλλοντα πάνω σ’ ένα μηχανάκι να κάνει βόλτες στην περιοχή της Κιβωτού στον Κολωνό. «Από όσο ξέρω ούτε σταθερή δουλειά έχει ούτε η οικογένεια του έχει οικονομική δυνατότητα να τον βοηθήσει, ο … δεν είχε ακριβά δώρα από τον π. Αντώνιο ούτε του έδινε κάποια χρήματα παραπάνω».

Σε ότι αφορά τον δεύτερο 15χρονο καταγγέλλοντα, ο μάρτυρας ισχυρίζεται πως «πιστεύω ότι παρασύρθηκε από τον … (19χρονο) γιατί από ό,τι ξέρω ο … πήγε στον Βόλο και έταζε στα παιδιά ότι θα τα γυρίσει στους γονείς τους.

Εμένα ο … δε με έχει προσεγγίσει και δε θα μπορούσε άλλωστε γιατί εγώ ξέρω τι πραγματικά γινόταν στην Κιβωτό όπως σας είπα και επίσης πιστεύω ότι αν τον φέρνατε απέναντι μου, δε θα μπορούσε να με κοιτάξει στα μάτια. Αποκλείεται ο π. Αντώνιος να παρενοχλούσε παιδιά, όπως σας είπα για μένα είναι πατέρας μου…».

Στην κατάθεσή του σημειώνει πως «λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς (σ.σ. του 19χρονου καταγγέλλοντα) επέλεξα να μην έχω ιδιαίτερη επαφή μαζί του. Ο … αποτελούσε μέρος της ομάδας των παιδιών που ήμασταν κοντά στον π. Αντώνιο και τον συνοδεύαμε σε εκδηλώσεις. Η ομάδα αυτή άλλαζε κάθε φορά ανάλογα με τον πίνακα αξιολόγησης που είχαμε στην Κιβωτό».

Διευκρίνισε ωστόσο πως «μαζί ερχόντουσαν και παιδαγωγοί και όλες αυτές οι εκδρομές είχαν παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Όταν πηγαίναμε και σε άλλες δομές διαμέναμε σε ξεχωριστούς χώρους για να μην διαταράσσουμε τη λειτουργία της δομής, μαζί με τους παιδαγωγούς.

Ο π. Αντώνιος έμενε στο δικό του χώρο σε κάθε δομή, όπου έμενε και η οικογένεια του. Αν θέλαμε να δούμε κάποια ταινία ή αγώνα μαζευόμασταν σε κοινόχρηστο χώρο στο κεντρικό σαλόνι της κάθε δομής. Δεν έχω εικόνα ακριβώς για το δωμάτιο του π. Αντωνίου σε κάθε δομή, αλλά πιστεύω ότι θα είχε τη δυνατότητα να κλειδώνει για λόγους ιδιωτικότητας. Είμαι σίγουρος ότι ο π. Αντώνιος δεν χρειαζόταν κάποιον να τον υπηρετεί και αν χρειαζόταν κάτι θα απευθυνόταν στην πρεσβυτέρα».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share