Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024

Αθήνα: Καρέ-καρέ η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και μαθητές που ξεχώρισαν με τα δυνατά τους μηνύματα! (video)

Συνολικά συμμετείχαν 235 σχολεία της Αθήνας

28 Οκτωβρίου 2023 17:23
Αθήνα:  Καρέ-καρέ η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους και μαθητές που ξεχώρισαν με τα δυνατά τους μηνύματα! (video)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας του τόπου. Εκατοντάδες μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας παρέλασαν μπροστά από το μνημείο του 'Αγνωστου Στρατιώτη, στην Λεωφόρο Αμαλίας.

Η ηλιόλουστη ημέρα είχε ως αποτέλεσμα να βρεθούν στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν της παρέλαση των μαθητών.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, στεφάνι στο μνημείο κατέθεσαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, εκ μέρους της Βουλής ο Δημήτρης Σταμάτης, από την αξιωματική αντιπολίτευση η Αθηνά Λινού και από το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δωδώνης.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Οι δυνατότερες στιγμές από την στρατιωτική παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και τα Rafale που «έσκισαν» τον μακεδονικό ουρανό - «Η πατρίδα σας ευγνωμονεί, Χρόνια Πολλά!»

Συνολικά συμμετείχαν 235 σχολεία της Αθήνας εκ των οποίων 134 δημοτικά, 50 γυμνάσια και 51 λύκεια, γενικής και ειδικής παιδείας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα τη μνήμη εκείνων που απάντησαν σωστά στα διλήμματα της ιστορίας, που έδωσαν την άνιση μάχη και την κέρδισαν, που πέρασαν πόνο, πείνα κατοχή, που μετά ξανάχτισαν την Ελλάδα. Τιμούμε τη μνήμη τους σήμερα μαζί με τους μαθητές μας, μαζί με τα παιδιά μας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στις δικές τους μάχες».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, τόνισε σε δήλωση της: «Εάν κερδίσαμε ό,τι κερδίσαμε το ‘40 που σήμερα γιορτάζουμε την αρχή της αντίστασης και όχι το τέλος του πολέμου, το κερδίσαμε μέσα από αλληλεγγύη, από αγάπη, από συνέργειες μεταξύ των Ελλήνων και νομίζω ότι αυτό είναι που χρειάζεται η ανθρωπότητα αυτή τη στιγμή».

Χαμός στην παρέλαση της Αθήνας με δύο προσαγωγές λόγω διαμαρτυρίας κατά του πολέμου

Μικρή αναστάτωση επικράτησε στη μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, όταν δύο άτομα βρέθηκαν μπροστά στους επισήμους και σήκωσαν δύο πανό, ένα κατά του πολέμου κι ένα κατά του εμπορίου γούνας.

Για το λόγο αυτό οι αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός άνδρα και μίας γυναίκας, οι οποίοι κι οδηγήθηκαν άμεσα στο αστυνομικό τμήμα.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share