ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά: Δύο χρόνια από το θάνατό της – Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ στο Α’ Νεκροταφείο

Συγκίνηση στο μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά: Δύο χρόνια από το θάνατό της – Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ στο Α’ Νεκροταφείο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μνημόσυνο της Φώφης Γεννηματά, δύο χρόνια από το θάνατό της. Σύσσωμο το ΠΑΣΟΚ έδωσε το «παρών» στο Α’ Νεκροταφείο.

Τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης όσο το σύνολο της Κ.Ο του κόμματος αλλά πλήθος στελεχών έδωσαν το παρών, όπως βεβαίως και ο σύζυγος της, Ανδρέας Τσούνης. Την ίδια στιγμή, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για τις ηλικίες 45-74 ετών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Παρόντες επίσης ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Απόστολος Πόντας ο Μανώλης Όθωνας, ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο Παναγιώτης Βλάχος, ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Κώστας Λαλιώτης, ο Παύλος Χρηστίδης, ο Νίκος Σαλαγιάννης, καθώς και άλλοι στενοί της συνεργάτες.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι «τιμούμε μια σπουδαία γυναίκα, αγωνίστρια, παράδειγμα αποφασιστικότητας και αφοσίωσης στους κοινούς μας αγώνες για Δημοκρατία και αξιοπρέπεια.




Τιμούμε μια άξια συντρόφισσα, που και σήμερα εμπνέει με την τόλμη και το θάρρος που επέδειξε σε δύσκολες και για την ίδια και για την παράταξή μας. Παρακαταθήκη για όλους μας και για αγώνες νέους.

Τιμούμε τις προσπάθειες της για να ξανακάνουμε την παράταξη μας , το ΠΑΣΟΚ, δυνατό και χρήσιμο για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τιμούμε μια καλή φίλη, τη Φώφη Γεννηματά».

Την συμβολή της στην ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ είχε εκθειάσει νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου κατευθύνθηκαν στον τάφο του Ανδρέα Παπανδρέου όπου άφησαν λίγα λουλούδια.

«Η Φώφη Γεννηματά είχε το ιδιαίτερο χάρισμα να μπολιάζει κάθε στιγμή της πολιτικής της παρουσίας και δράσης με την αγάπη και την έγνοια για τον άνθρωπο. Το όραμα της για την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό για όλους μας. Δεν δείλιασε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις για την παράταξη. Δεν έβαλε τις πολιτικές της αξίες στο ζύγι της μικροκομματικής και κοντόφθαλμης πολιτικής συγκυρίας, διασφαλίζοντας την πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της, μέχρι την τελευταία στιγμή, για να μείνει το όνειρο ζωντανό.

Έχουμε χρέος να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα. Πέρασαν κιόλας δύο χρόνια από εκείνο το πρωινό του Οκτωβρίου, που η Φώφη έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο πρόωρα από κοντά μας. Θα την θυμόμαστε πάντα με ευγνωμοσύνη και αγάπη» έγραψε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα κοινωνικά δίκτυα για την ημέρα.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου