Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρεις τουρίστες από το Ισραήλ - Έγινε έκρηξη στο σπίτι όπου διέμεναν

Ένα παιδάκι ανάμεσά τους!

22 Οκτωβρίου 2023 13:22
Στο νοσοκομείο με εγκαύματα τρεις τουρίστες από το Ισραήλ - Έγινε έκρηξη στο σπίτι όπου διέμεναν
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Στο ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκαν, αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/10), τρεις Ισραηλινοί τουρίστες, που διέμεναν σε συγκρότημα βιλών στον Μυλοπόταμο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ ΜΠΕ, δύο άνδρες ηλικίας 38 και 39 ετών προσπάθησαν να ανάψουν με εύφλεκτο υλικό σόμπα εξωτερικού χώρου στο τουριστικό κατάλυμα όπου διαμένουν στο Μπαλί Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Το υγρό, από λάθος χειρισμό αναφλέγει, με αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα σε πρόσωπο και χέρια των δύο ανδρών και ένα παιδί ηλικίας 5 ετών. Άμεσα κατέφτασαν ένα πυροσβεστικό όχημα από τον σταθμό Περάματος, η ΕΛΑΣ και το ΕΚΑΒ. Συγχρόνως, Αναστάτωση στην Ηλεία: Άγνωστοι ανατίναξαν ATM τράπεζας - Έφυγαν χωρίς να αφαιρέσουν τα χρήματα (video-photos)

Ο πατέρας με το παιδί μεταφέρθηκαν στο Ηράκλειο, στο ΠΑΓΝΗ, ενώ ο τρίτος στο Ρέθυμνο, στο Νομαρχιακό νοσοκομείο. Ο πεντάχρονος νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική.

Η κατάσταση της υγείας τους, σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν εμπνέει ανησυχία παρά το υψηλό θερμικό φορτίο που δέχτηκαν και τα εγκαύματα που τους προκλήθηκαν.

Ασθενοφόρο
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ισραήλ: Έρχεται η επόμενη φάση του πολέμου με τη χερσαία επέμβαση! Ετοιμάζονται για την επέμβαση στην Γάζα - Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί (Video)

Θέμα χρόνου είναι πλέον η επόμενη φάση του πολέμου στο Ισραήλ, με τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Η Χαμάς έχει σταματήσει τη διαπραγμάτευση για την απελευθέρωση ομήρων, ενώ και από την πλευρά του Ισραήλ ο πρωθυπουργός Νετανιάχου φαίνεται ότι δεν έχει άλλη "επιλογή".

Διαβάστε επισης: Δημοσίευμα «βόμβα» από Guardian: Έτοιμος να πέσει στην παγίδα της Χαμάς ο Νετανιάχου! - Η προειδοποίηση Μπάιντεν που δεν πρέπει να αγνοήσει (photo-video)

Ότι πλησιάζει η στιγμής της χερσαίας επίθεσης το αποδεικνύει και το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα σημεία ελέγχου. Πλέον φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο «καθαρισμός» της περιοχής, μια επιχείρηση που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να καταγραφεί στις κάμερες.

Ετοιμάζονται για την επέμβαση στην Γάζα - Αυξάνονται οι βομβαρδισμοί

Πορετοιμάζοντας την χερσαία εισβολή το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι θα εντείνει τους βομβαρδισμούς. Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο ότι ο ισραηλινός στρατός θα «εμβαθύνει» και θα «αυξήσει» τις επιθέσεις του στη Γάζα. Τελευταία εξέλιξη όμως αποτελεί η αεροπορική επιδρομή στην Δυτική Όχθη.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Ο ανταποκριτής του Al Jazeera ανέφερε ότι βομβαρδίστηκε το τέμενος Αλ Ανσάρ στην περιοχή. Το τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει εικόνες από το σημείο της επίθεσης, όπου σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει και αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και η Σιν Μπετ- η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ- επιβεβαίωσαν την αεροπορική επιδρομή στη Τζενίν της Δυτικής Όχθης. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, υποστηρίζουν ότι έπληξαν υπόγειο καταφύγιο στην περιοχή του τεμένους, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο μαχητές της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ.

Επίθεση του Ισραήλ σε «τρομοκρατικό θύλακα» στην Δυτική όχθη

Με ένα tweet ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι πραγματοποιήσε «αεροπορική επιδρομή σε τρομοκρατικό θύλακα της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο τζαμί Al-Ansar στην Τζενίν».

«Πρόσφατες πληροφορίες των IDF αποκάλυψαν ότι το Τζαμί χρησιμοποιούνταν ως κέντρο διοίκησης για το σχεδιασμό και την εκτέλεση τρομοκρατικών επιθέσεων εναντίον πολιτών».

Η Σιν Μπετ και οι IDF ισχυρίζονται ότι είχαν πληροφορίες για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση που σχεδίαζε ο συγκεκριμένος πυρήνας. Έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα εικόνες που- σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση- δείχνουν μια καταπακτή που οδηγούσε από το τέμενος στο υπόγειο καταφύγιο, καθώς και διάγραμμα του χώρου στον οποίο αποθηκεύονταν όπλα και πυρομαχικά.

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζενίν είχε βρεθεί στο στόχαστρο ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης στις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παλαιστινιακής Αρχής, τουλάχιστον 84 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου, όταν η επίθεση που εξαπέλυσαν μαχητές της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος πυροδότησε έναν νέο πόλεμο με χιλιάδες θύματα εκατέρωθεν.

Έκτοτε, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν προβεί σε εκατοντάδες συλλήψεις υπόπτων στη Δυτική Όχθη. Ταυτόχρονα, σφυροκοπούν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας, προετοιμάζοντας την επόμενη φάση της επιχείρησής τους κατά του παλαιστινιακού θύλακα που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς από το 2007.

Προειδοποίηση στη Γάζα- Εκκένωση στα νότια

Εντωμεταξύ, σαν μια ακόμη ένδειξη ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται την χερσαία επιχείρηση, σήμερα έριξαν ξανά φυλλάδια στην πόλη της Γάζας τα οποία ανέγραφαν την εξής προειδοποίηση: «Οποιος δεν μετακινηθεί νότια μπορεί να θεωρηθεί τελικά συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης».

Στην καθημερινή ενημέρωση του Τύπου, ο Ντάνιελ Χαγκάρι, ο επικεφαλής στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, προσπάθησε για άλλη μια φορά να πείσει όσους παραμένουν στο βορρά να μετακινηθούν.

«Η Χεζμπολάχ παίζει ένα πολύ, πολύ, επικίνδυνο παιχνίδι»

Εν τω μεταξύ, σε μια ενημέρωση που προχώρησε, ο εκπρόσωπος των Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ, Τζόναθαν Κονρίκους, πριν από λίγη ώρα, αναφέρθηκε στην κατάσταση των βορείων συνόρων του Ισραήλ και ειδικότερα στις επιθέσεις που έχει δεχτεί η χώρα από την λιβανέζικη Χεζμπολάχ.

«Μέχρι στιγμής η αντίδρασή μας είναι μετρημένη, τακτική και περιορίζεται στις περιοχές κοντά στα σύνορα (με τον Λίβανο)», εξηγεί.

«Η Χεζμπολάχ παίζει ένα πολύ, πολύ, επικίνδυνο παιχνίδι», πρόσθεσε ο Κονρίκους. «Κλιμακώνουν την κατάσταση, βλέπουμε καθημερινά όλο και περισσότερες επιθέσεις».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share