Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο αντικείμενο έξω από το Εβραϊκό Μουσείο

Στο σημείο πολλοί άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει τον δρόμο

18 Οκτωβρίου 2023 17:45
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για ύποπτο αντικείμενο έξω από το Εβραϊκό Μουσείο
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ο συναγερμός σήμανε μετά τις 17.00 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, έξω από το εβραϊκό μουσείο, όπου βρέθηκε ένα ύποπτο αντικείμενο.

Την ώρα που ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί την τραγωδία που εκτυλίσσεται στη Μέση Ανατολή και με τις τρομοκρατικές οργανώσεις να εκτοξεύουν απειλές για χτυπήματα και εκτός αυτής, όπως ήταν αναμενόμενο, το ενδεχόμενο ενός χτυπήματος στο εβραϊκό μουσείο κινητοποίησε τις αρχές.

Σύμφωνα με το thes.gr βρέθηκε μια μαύρη βαλίτσα έξω από το εβραϊκό μουσείο που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Ίωνος Δραγούμη και Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη. Στο σημείο είναι άνδρες της ΕΛΑΣ που έχουν αποκλείσει το δρόμο για το ενδεχόμενο τοποθέτησης βόμβας και για να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες.

περιπολικο-αστυνομια
Φωτογραφία αρχείου: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Νέος πανικός στη Γαλλία: Συναγερμός σε 6 αεροδρόμια και άμεση εντολή για εκκένωση μετά από απειλές για βόμβες

Έξι αεροδρόμια στη Γαλλία εκκενώνονται λόγω «απειλών για βόμβα», ενώ η Ευρώπη παραμένει σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών οπαδών ποδοσφαίρου στον απόηχο των επιθέσεων στη Χαμάς.

Πιο συγκεκριμένα, τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών και της Νίκαιας εκκενώθηκαν, μετά από δέχθηκαν απειλές για βόμβα το πρωί της Τετάρτης, όπως μεταδίδει το BFMTV, επικαλούμενο αστυνομική πηγή. «Ομάδες της ομοσπονδιακής ασφάλειας βρίσκονται στο σημείο», ανέφερε το αεροδρόμιο της Λιλ σε ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα.

Λίγο αργότερα εκκενώθηκε και το αεροδρόμιο της Τουλούζης. Η Le Parisien, αναφέρει ότι εκκενώνονται συνολικά έξι αεροδρόμια. Πέραν των προαναφερθέντων, εκκενώθηκαν επίσης τα αεροδρόμια σε Ναντ και Μποβέ.

«Πέπλο» τρομοκρατίας ξανά πάνω από την Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στις Βρυξέλλες (video)

Τρομοκρατία στην Ευρώπη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη (17/10), το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των βελγικών Αρχών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 45χρονος Τυνήσιος, ονόματι Αμπντεσαλέμ Λ. ο οποίος άνοιξε πυρ το απόγευμα της Δευτέρας στο κέντρο των Βρυξελλών σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας έναν ακόμα έδρασε μόνος του.

«Είναι σημαντικό ότι κανένα σενάριο δεν απορρίπτεται πολύ γρήγορα. Είναι ένα σοβαρό γεγονός και πρόκειται για την ασφάλεια των κατοίκων της χώρας μας», ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών Annelies Verlinden και πρόσθεσε: «Η ομοσπονδιακή εισαγγελία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διερευνήσει όλα τα πιθανά σενάρια. Εφόσον δεν υπάρξει διευκρίνιση, δεν θα αποκλειστεί κανένα ενδεχόμενο» ανέφερε χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αν έδρασε μόνος του ο 45χρονος ή όχι.

Παράλληλα, μια τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Eugène Verboekhoven, στην κοινότητα Schaerbeek, όπου ζούσε ο Αμπντεσαλέμ Λ. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί και έχει εκκενωθεί σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Soir.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share