Δούκας: Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος μπορεί να κάνει την Αθήνα ανθρώπινη

Αποφασισμένος για να μιλήσει για τα προβλήματα της Αθήνας είναι ο Χάρης Δούκας, υποψήφιος με δήμαρχος Αθηναίων, στο σημερινό debate με τον Κώστα Μπακογιάννη.
Όπως σημειώνουν κύκλοι του κ. Δούκα, μοναδικός του στόχος «είναι οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες να προσέλθουν στις κάλπες μαζικά και όσον το δυνατόν καλύτερα ενημερωμένοι».
«Γι’ αυτό, άλλωστε, ήταν και ο πρώτος που ζήτησε τη διοργάνωση ντιμπέιτ από τη δημόσια τηλεόραση, στα τέλη Αυγούστου.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο υποψήφιος εκείνος που μπορεί να κάνει την Αθήνα μία σύγχρονη και πιο ανθρώπινη πόλη» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως, το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (11/10) στις 21:15. Οι δύο υποψήφιοι θα «αναμετρηθούν» σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν ποιος είναι ο υποψήφιος εκείνος που μπορεί να κάνει την Αθήνα μία σύγχρονη και πιο ανθρώπινη πόλη» ανέφεραν χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται πως, το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη (11/10) στις 21:15.
Οι δύο υποψήφιοι θα «αναμετρηθούν» σε επτά θεματικές ενότητες, εκ των οποίων η μία δεν θα έχει προκαθορισμένο θέμα.
Σήμερα το μεγάλο debate Μπακογιάννη – Δούκα – Όσα πρέπει να γνωρίζουμε
Μεγάλό αναμένεται να είναι το ενδιαφέρον για την σημερινή τηλεοπτική μονομαχία ανάμεσα στους δύο υποψηφίου δημάρχους για τον Δήμο Αθηναίων που θα μεταδοθείσ στις 21:15 στην ΕΡΤ. Όλες οι εξελίξεις:
Μπορεί σε αρκετούς δήμους της χώρας μας να αναδέιχθηκαν δήμαρχοι από την πρώτη κάλπη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε και στην περόιπτωση της Αθήνας. Έτσι, ο “γαλάζιο” Κώστας Μπακογιάννης και ο ¨πράσινος” Χάρης Δούκας θα ναμετρηθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο αποψινό debate για να πείσουν τους αναποφάσιστους.
Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:
- Λειτουργία της πόλης
2. Ασφάλεια
3. Κλιματική αλλαγή/ανθεκτικότητα
4. Υποδομές/Ανάπτυξη
5. Κοινωνική πολιτική
6. Πολιτισμός
7. Ελεύθερη ενότητα
Η διαδικασία
Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια μιάμιση ώρα. Τον συντονισμό θα κάνει ο Γιώργος Κουβαράς, ενώ τις ερωτήσεις προς τους δύο υποψήφιους δημάρχους θα απευθύνουν ο συντονιστής, η επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του ΕΡΤNEWS, Λίδα Μπόλα, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Προβατάς.
Οι όροι διεξαγωγής του debate αποφασίστηκαν χθες Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, σε συνάντηση που είχαν τα επιτελεία των δύο υποψηφίων με τα στελέχη του ενημερωτικού τομέα της ΕΡΤ.
Οι ενότητες στις οποίες θα κληθούν να απαντήσουν οι δύο υποψήφιοι είναι οι εξής:
Οι δημοσιογράφοι θα υποβάλουν 14 ερωτήσεις, διάρκειας έως 30’’ η καθεμιά. Η χρονική διάρκεια κάθε απάντησης θα είναι έως δύο λεπτά. Κάθε δημοσιογράφος θα έχει δικαίωμα υποβολής μιας συμπληρωματικής ερώτησης (follow up).
Ερωτήσεις (έως τρεις) θα μπορούν να υποβάλουν και οι δύο υποψήφιοι μεταξύ τους. Επίσης, οι Κώστας Μπακογιάννης και Χάρης Δούκας θα έχουν το δικαίωμα να κάνουν έως πέντε παρεμβάσεις, ενάμισι λεπτού η καθεμιά, όποτε το επιλέξουν.
Στο τέλος της τηλεμαχίας, οι δύο υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα μιας συνολικής τοποθέτησης, χρονικής διάρκειας έως δύο λεπτών.






0 ΣΧΟΛΙΑ