Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Απόφαση βόμβα για τις εκλογές - Αυτό το ποσό θα παίρνουν οι εφορευτικές επιτροπές

Μεροκάματο για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής!

2 Οκτωβρίου 2023 11:04
Απόφαση βόμβα για τις εκλογές - Αυτό το ποσό θα παίρνουν οι εφορευτικές επιτροπές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για την πληρωμή των μελών των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές μίλησε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στον ΑΝΤ1.

Χαρακτηριστικά ο Μάκης Βορίδης τόνισε: «Κάθε μέλος θα αποζημιωθεί με 40 ευρώ την πρώτη Κυριακή και 30 ευρώ την δεύτερη Κυριακή όπου υπάρχει δεύτερος εκλογικός γύρος. αυτό γίνεται, πρώτον, γιατί υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα να γίνει και δεύτερον, γιατί έχει παρατηρηθεί πολύ χαμηλή συμμετοχή στις εφορευτικές επιτροπές, με αποτέλεσμα να διεξάγουν τις εκλογές συνήθως ο δικαστικός αντιπρόσωπος με ένα γραμματέα». Κλείνοντας, επεσήμανε δε, ότι «ετούτες οι εκλογές έχουν αυξημένες απαιτήσεις γιατί είναι πάρα πολλοί οι υποψήφιοι, πάρα πολλά τα ψηφοδέλτια».

Σε αναγκαστικό κλείσιμο των σχολείων περνάει η Κυβένηση- Τι συμβαίνει;

Λόγω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή 6 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Στους δήμους και στις περιφέρεις, όπου θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος επαναληπτικών εκλογών την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 13 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου.

Έτσι, οι μαθητές θα πάρουν μια ανάσα από την σχολική τους καθημερινότητα, η οποία έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό. Αυτό όμωε δεν θα κρατήσει για πολύ μιας και η περίοδος που έρχεται θα είναι πιο δύσκολη.

Σειρήνες πολέμου σε όλη την Ελλάδα

Τον νου τους πρέπει να έχουν σήμερα, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι πολίτες σε όλη την χώρα και στην Αττική, καθώς θα πραγματοποιηθεί άσκηση, με τις σειρήνες πολέμου και τις καμπάνες να χτυπούν για κάποια λεπτά.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας τονίζουν από το υπ. Άμυνας, με τις ασκήσεις να γίνονται στο πλαίσιο του «Παρμενίων 2023».

Για ένα λεπτό περίπου στις 11 το πρωί θα ακούσουμε τις σειρήνες να χτυπούν διακεκομένα σε όλη την επικράτεια. Στις 11 θα ηχήσουν και στην Αττική.

Παράλληλα θα γίνουν και άλλες ασκήσεις, με το υπ. Άμυνας να δίνει αναλυτικά τις ώρες.

Στο πλαίσιο της Άσκησης ΤΑΑΣ “ΑΝΤΙΟΧΟΣ 2023”, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης Άμαχου Πληθυσμού σε όλη την Επικράτεια, συμπεριλαμβανομένων του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού (ΣΣ) Πολιτικής Άμυνας καθώς και των καμπάνων εκκλησιών, όπως παρακάτω:

α. Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

β. Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

γ. Τοπική ώρα 11:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού Χημικής, Βιολογικής, Ραδιολογικής, Πυρηνικής (ΧΒΡΠ) απειλής, για χρονική διάρκεια (120) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

δ. Τοπική ώρα 11:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας.

ε. Τοπική ώρα 12:40, σήμανση συναγερμού ΧΒΡΠ προσβολής, για χρονική διάρκεια (120) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

στ. Τοπική ώρα 12:45, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

ζ. Τοπική ώρα 12:50, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια (120) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

η. Τοπική ώρα 12:55, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Για πρώτη φορά θα χτυπήσουν και καμπάνες

Για πρώτη φορά φέρος θα δοκιμαστεί και η ταυτόχρονη ήχηση καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας.

Στις 11 λοιπόν θα ακούσετε και τις καμπάνες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share