Σάββατο, 02 Δεκεμβρίου 2023

Μητέρα Μαριάννας Τσίγκα: «Το καράβι δεν είχε γιατρό, το ξέραμε - Πρώτα εμφάνισε εξανθήματα και φαγούρα...»

«Δεν ρίχνω ευθύνες μέχρι να δούμε από τι έφυγε»

21 Σεπτεμβρίου 2023 19:50
Μητέρα Μαριάννας Τσίγκα: «Το καράβι δεν είχε γιατρό, το ξέραμε - Πρώτα εμφάνισε εξανθήματα και φαγούρα...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα συμπτώματα της ασθένειας που τελικά οδήγησε στον θάνατο την 20χρονη Μαριάννα Τσίγκα δόκιμη πλοίαρχο του Εμπορικού Ναυτικού από την Κω περιέγραψε η μητέρα της, λέγοντας ότι το πλοίο δεν είχε γιατρό. Η άτυχη κοπέλα εμφάνισε πρώτα εξανθήματα και φαγούρα, αλλά κατέληξε άδοξα.

Σε δηλώσεις της την Πέμπτη στο Mega, η μητέρα της κοπέλας από την Κω περιέγραψε τα συμπτώματα της ασθένειας που σταδιακά γίνονταν πιο έντονα. «Πρώτα εμφάνισε εξανθήματα και φαγούρα, πρήξιμο στα χέρια, όπως και πόνους στο στήθος, στα γόνατα και τα κόκαλα. Είχε ακόμη εμετούς». Στην μητέρα της η Μαριάννα έλεγε ότι υποφέρει.

«Το καράβι δεν είχε γιατρό, το ξέραμε. Δεν ρίχνω ευθύνες μέχρι να δούμε από τι έφυγε το παιδί», υπογράμμισε η μητέρα.

Πρόσθεσε πώς μέσα στο καράβι είχε ανθρώπους που βοήθησαν την κόρη τους φεύγοντας μάλιστα από τη δουλειά τους. «Ο chief ερχόταν και μου φιλούσε το κεφάλι και μου έλεγε να μην πονάω», έλεγε η 20χρονη στην στη μητέρα της.

Για την κατάσταση της κόρης της είπε ότι «βλέπαμε μέρα με τη μέρα ότι γινόταν καλύτερα, αλλά βλέπαμε ότι υπήρχε κάτι που δεν μπορούσαμε να βρουν».

Ο θάνατος της Μαριάννας Τσίγκα, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε λοιμώδη εγκεφαλίτιδα, η οποία πιθανολογείται ότι προκλήθηκε μετά από τσίμπημα κουνουπιού.

«Η καπετάνισσά μας ταξιδεύει»: Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 20χρονης Μαριάννας – Στα λευκά η καταρρακωμένη μάνα της

Σε μια γεμάτη θλίψη τελετή, οι γονείς, ο αδελφός, οι φίλοι και οι συνάδελφοι της 20χρονης Μαριάννας Τσίγκα, που ήταν δόκιμος του Εμπορικού Ναυτικού, αποχαιρέτησαν τη νεαρή κοπέλα στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω. Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της, ενώ η καταρρακωμένη μάνα της ήταν ντυμένη στα λευκά.

Ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς η κόρη τους έφυγε από τη ζωή από λοιμώδη εγκεφαλίτιδα.

«Δεν ξέρουμε από τι πέθανε. Περιμένουμε και εμείς να ενημερωθούμε. Θα έρθει το παιδί στο νησί, δεν ξέρω τι άλλο να πω; Περιμένουμε», είπε στο protothema.gr ο πατέρας της κοπέλας Παναγιώτης Τσίγκας.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το ατύχημα κορίτσι, έχασε τη ζωή της λόγω λοιμώδους εγκεφαλίτιδας. Το πιθανό αίτιο φαίνεται να ήταν το τσίμπημα κουνουπιού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ινδία.

Η νεαρή Μαριάννα είχε μια πολύ δύσκολη πορεία πριν διαπιστωθεί ο θάνατός της. Οι γιατροί αντιμετώπιζαν δυσκολίες στον προσδιορισμό της ακριβούς αιτίας της αδιαθεσίας της, και η νέα αυτή πραγματικότητα ακόμη δεν έχει κατανοηθεί πλήρως από τους γονείς της.

η κηδεία της 20χρονης Μαριάννας

Η Μαριάννα έφυγε στις 13 Αυγούστου 2023 από το λιμάνι Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκινώντας το ταξίδι της προς την Ινδία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, άρχισε να νιώθει όλο και χειρότερα, με την κατάστασή της να επιδεινώνεται.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αιγύπτου στο Σουέζ και στη συνέχεια, επέστρεψε στην Ελλάδα, εισαχθείσα σε μια μεγάλη ιδιωτική κλινική στον Πειραιά. Ο επαναπατρισμός της πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό, που άνηκε στην ευθύνη της πλοιοκτήτριας εταιρείας του πλοίου.

Μετά από διάφορες μετακινήσεις, η κατάσταση της υγείας της Μαριάννας επιδεινώθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα τον θάνατό της την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας βαθιά θλίψη και σοκ. Προς το παρόν, διεξάγεται προανάκριση για να διαπιστωθούν τα αίτια αυτής της τραγικής απώλειας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Ασθένεια δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού σε δεξαμενόπλοιο στο εξωτερικό και θάνατός της

Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου. Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023. Διενεργείται προανάκριση».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share