Λαμία: Πήρε την καραμπίνα του και απειλούσε για δύο τενεκέδες λάδι

Ένα απίστευτό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/9), λίγο μετά τις 12:30, μπροστά στον καταρράκτη της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών, έξω από τη Λαμία, κατέληξε σε πυροβολισμούς,
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport.gr, 80χρονος κάτοικος κοντινής Κοινότητας του Δήμου Καμένων Βούρλων, πυροβόλησε δύο φορές με κυνηγετική καραμπίνα μετά από φραστικό επεισόδιο που είχε με Ρομά στην ανωτέρω περιοχή.
Η διφωνία ήταν για δύο τενεκέδες λάδι…
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι δύο άνδρες είχαν οικονομικής φύσεως διαφορές, αφού ο 80χρονος είχε δώσει δύο τενεκέδες λάδι στο Ρομά τους οποίους ο τελευταίος δεν πλήρωσε. Όταν τον ξαναείδε, ο ηλικιωμένος φέρεται να λογόφεραν και στην ένταση που δημιουργήθηκε πήρε από το αγροτικό του την καραμπίνα και πυροβόλησε σκάζοντας το ένα λάστιχο του φορτηγού του Ρομά.
Ο 80χρονος μεταφέρθηκε στην αστυνομία
Στο κέντρο της Αστυνομίας σήμανε συναγερμός και δόθηκε άμεσα εντολή να κινητοποιηθούν οι Σταθμοί του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας που έχουν έδρα δίπλα στις πηγές, οι οποίοι και ακινητοποίησαν μέσα σε λίγα λεπτά το αγροτικό του δράστη. Συγχρόνως στο σημείο έσπευσαν πληρώματα της Άμεσης Δράσης και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας. Το όπλο κατασχέθηκε και ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Άγνωστοι έστησαν ενέδρα και έσπασαν τα τζάμια στο αυτοκίνητο του Δημάρχου Λαμίας – Δείτε φωτογραφίες
Άγνωστοι είχαν στήσει ενέδρα σε διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου λίγο πριν το σπίτι του Δημάρχου και του επιτέθηκαν σπάζοντας πρώτα το τζάμι του συνοδηγού και μετά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου.
Ο Δήμαρχος Λαμίας σε κατάσταση σοκ, μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Λαμίας.
Τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο σημείο που έγινε η επίθεση βρέθηκαν δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και πολίτες της Λαμίας που καταδίκασαν το γεγονός.
Λίγο πριν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Βήμα για Όλους», στον τηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας, ο Δήμαρχος κ. Θύμιος Καραΐσκος είχε καταγγείλει ότι εδώ και ένα χρόνο δέχεται απειλές για τη ζωή του και τη ζωή της οικογένειάς του, μετά από την άρνησή του να ενδώσει σε πιέσεις προκειμένου να αναλάβει το έργο του ΧΥΤΑ Λαμίας.



![Μενίδι: Γάλλος ποδηλάτης έκανε τον γύρο της Ευρώπης και τον λήστεψαν – Τα είπε όλα με λίγα λόγια για αυτή την εμπειρία [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/07/menidi.jpg)


0 ΣΧΟΛΙΑ