Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Τρόμος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Όχημα παρ’ ολίγον να σκοτώσει θεατές που βρίσκονταν σε λάθος σημείο

Αγωνιστικό όχημα βγήκε εκτός της πορείας του και αναποδογύρισε

8 Σεπτεμβρίου 2023 19:15
Τρόμος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Όχημα παρ’ ολίγον να σκοτώσει θεατές που βρίσκονταν σε λάθος σημείο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγωνιστικό όχημα βγήκε εκτός της πορείας του και αναποδογύρισε στη διοργάνωση ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τον αγώνα, στο Λουτράκι. Παρ' ολίγον να σκοτώσει θεατές που βρίσκονταν σε λάθος σημείο και βίωσαν τον απόλυτο τρόμο.

Το συμβάν έγινε μπροστά στους θεατές που βρίσκονταν εκεί από λάθος, έχοντας παραβιάσει τους κανόνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o συνοδηγός του αγωνιστικού που οδηγούσε ο Εσθονός Georg Linnamae διάβασε λάθος σημείο της ειδικής διαδρομής με αποτέλεσμα το όχημα να βγει εκτός δρόμου.

Τόσο ο οδηγός όσο και ο συνοδηγός βγήκαν σώοι, ενώ και οι θεατές δεν τραυματίστηκαν.

Θεατής θέτει σε κίνδυνο του ζωή του για μία… selfie

Ένα ακόμη περιστατικό προκάλεσε ζωηρό σχολιασμό στο περιθώριο της διοργάνωσης. Θεατής αψήφησε τους κανόνες ασφαλείας και άνετος προχώρησε και στάθηκε στο πιο επικίνδυνο σημείο της ειδικής διαδρομής 2 στο Λουτράκι Κορινθίας. Κι όλα αυτά για να βγάλει… σέλφι με φόντο τα χαλίκια που θα εκσφενδονίζονταν από το σπινιάρισμα των τροχών των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Παρά τις εκκλήσεις της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις για συμμόρφωση όλων με το πλάνο ασφαλείας του αγώνα, οι κάμερες των αυτοκινήτων κατέγραψαν θεατές σε «απαγορευμένες περιοχές», με αποτέλεσμα την οριστική διακοπή της ειδικής διαδρομής «Λουτράκι 2».

Η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι αδιαπραγμάτευτη και εικόνες σαν αυτές που καταγράφηκαν νωρίτερα στον αγώνα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο στη διοργάνωση να αφήνει την εξέλιξή της στην τύχη.

Μόλις στην τρίτη ειδική διαδρομή της ημέρας χρειάστηκε να ληφθεί η χειρότερη δυνατή απόφαση για την εξέλιξη του σκέλους, με συνέπεια -πλην 8 διελεύσεων- τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να φύγουν για την επόμενη ειδική διαδρομή χωρίς να αγωνιστούν, και οι θεατές που βρέθηκαν από νωρίς στα προτεινόμενα από τους διοργανωτές σημεία.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share