Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη - Συγκλονίζουν αναρτήσεις, «36 δύσκολα χρόνια, βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι»

«Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, την απανθρωπιά, τη βαρβαρότητα»

6 Σεπτεμβρίου 2023 14:04
Πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά για τη δολοφονία του Αντώνη - Συγκλονίζουν αναρτήσεις, «36 δύσκολα χρόνια, βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι»
Από Εύη Κουρίδου

Πορεία διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης (6/9) στο λιμάνι του Πειραιά για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν:

«Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων. Δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στον καταπέλτη του «Blue Horizon». Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, την απανθρωπιά, τη βαρβαρότητα.

Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Συγκεντρωνόμαστε στην Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, Τετάρτη 6/9/2023, στις 7 μ.μ.

Με ένα δάκρυ, με ένα λουλούδι με ένα κερί… Για τον Αντώνη».

Πορεία διαμαρτυρίας

Συγκλονιστικές αναρτήσεις

Το «Αντωνιώ», όπως ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία ο 36χρονος, ήταν αγαπητός στην πόλη, ενώ έκανε μια σειρά δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην, καθώς καταγόταν από φτωχή οικογένεια.

Ο ίδιος είχε νοητική αναπηρία, έμενε με τα αδέρφια του στις εργατικές κατοικίες, ενώ είχε χάσει σχετικά πρόσφατα τη μητέρα του.

Η οικογένειά του, όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, ενώ τόνισε ότι ο 36χρονος είχε εργαστεί και ως εργάτης καθαριότητας στον Δήμο.

«Ίσως και να χαμογελούσε ακόμα…»

Συγκλονιστικές είναι οι αναρτήσεις για τον χαμό του 36χρονου Αντώνη στα social media. Ξεχωρίζει αυτή του δημοσιογράφου Γιώργου Ντουνάκη που γράφει για τη ζωή του:

«Ο Αντώνης Κ. έζησε 36 δύσκολα χρόνια στις εργατικές κατοικίες στον Άγιο Νικόλαο μαζί με τη μητέρα του και τα δυο του αδέρφια…

Χωρίς δουλειά και αυτό που αποκαλούν στις μέρες μας potential βοηθούσε όποιον του το ζητούσε με αντάλλαγμα ένα χαρτζιλίκι ή λίγα τρόφιμα για το σπίτι…».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share