Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Χαμός στα ράφια του Σκλαβενίτη - «Βάζει πλάτη» σε όσους γύρισαν με άδεια ψυγεία!

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλες προσφορές

25 Αυγούστου 2023 22:10
Χαμός στα ράφια του Σκλαβενίτη - «Βάζει πλάτη» σε όσους γύρισαν με άδεια ψυγεία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Επιστροφή από διακοπές με άδεια ψυγεία; Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με αυτό που ανακοίνωσε ο Σκλαβενίτης.

Συγκεκριμένα, η γνωστή αλυσίδα αποφάσισε να «σπρώξει» μια σειρά από προϊόντα σε ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ, βάζοντας ειδικές προσφορές, 1+1 δώρο καθώς και προϊόντα έως 6 ευρώ λιγότερα. Παράλληλα, δίνεται έμφαση και σε προϊόντα από τα γνωστά “καλάθια”, τα οποία εμπλουτίστηκαν…

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΔΩ

Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης

«Κόκκινος» συναγερμός στα σούπερ μάρκετ - Έσκασε «βόμβα» ΕΦΕΤ για σουτζουκάκια που ανακαλούνται άμεσα

Την άμεση ανάκληση κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» ζήτησε ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένων παρασκευασμάτων κρέατος με τα στοιχεία: ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ/ΠΟΛΩΝΙΑ – Α 424 με ημερομηνία ανάλωσης 20-06-24 και ημερομηνία παραγωγής 21-06-23 που παράγονται από την εταιρεία με διακριτικό τίτλο «ΚΤΗΜΑ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ» (ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ).

Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο εργαστήριο της Δ/νσης Κτηνιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα. Παράλληλα, συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί σουβλάκι κοτόπουλο με σαλμονέλα

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω), να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γλυκίσματα που ενέχουν κίνδυνο πνιγμού - Έκκληση στους καταναλωτές

Την απόσυρση παρτίδας γλυκισμάτων εισηγήθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, επειδή ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν πνιγμό.

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF) σχετικά με τη διακίνηση στην Ελλάδα, μέσω Ολλανδίας, γλυκισμάτων τα οποία ενέχουν κίνδυνο πνιγμού. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι κατά τη χρήση τους μπορεί να σπάσει μέρος της συσκευασίας και να αποσπαστούν κομμάτια πλαστικού.

Πρόκειται για τα προϊόντα «Funny Candy Cupcake Cup 40 γρ.», προέλευσης Κίνας και με αριθμούς παρτίδων KD2349-12-21, KD2577-03-22, KD2828-06-22, KD2972-07-22, KD3251-08-22.

O ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση/απόσυρση των εν λόγω προϊόντων ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share