Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Μάνικα νερού» από τον Τάσο Αρνιακό: «Ξεχνάμε το καλοκαίρι, παίρνουμε ομπρέλα!»

Ραγδαία αλλαγή στο σκηνικό του καιρού - Πώς θα βγει ο μήνας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο

25 Αυγούστου 2023 21:37
«Μάνικα νερού» από τον Τάσο Αρνιακό: «Ξεχνάμε το καλοκαίρι, παίρνουμε ομπρέλα!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός - Τάσος Αρνιακός: Σε «σκωτσέζικο ντους» εξελίσσεται το φετινό καλοκαίρι, αφού σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στον ΑΝΤ1, αλλάζει τα πάντα στο σκηνικό του καιρού!

Όπως εξήγησε στο δελτίο ειδήσεων ο γνωστός μετεωρολόγος, η συννεφιά και οι τοπικές μπόρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου (26-27/8). Παράλληλα, θα διατηρηθούν τα μελτέμια. Παράλληλα, έρχεται «βαρύ φορτίο» από τα Μερομήνια: «Καμιά σχέση με τα περσινά Χριστούγεννα - Έρχεται κατεβασιά ψύχους...»

«Αύριο (σ.σ. το Σάββατο 26/8) περιμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με ακόμη μεγαλύτερη εξασθένιση του μελτεμιού, στα 4 με μποφόρ, τοπικά 6 το πολύ. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει με μέγιστη τιμή τους 36 βαθμούς στα κεντρικά, αλλά στην Βόρειο Ελλάδα τους 33 με 34 ενώ στα νησιά τους 32 με 33 μόνο.

Και η Κυριακή θα είναι ανεκτή από όλες τις απόψεις, μια φυσιολογική Κυριακή, όμως με ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες. Όμως από την ερχόμενη Δευτέρα ο υδράργυρος πάλι θα τραβήξει την ανηφόρα, 1-2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.»

«Έρχεται το Σαββατοκύριακο! Υπάρχει η πιθανότητα από σήμερα να...» - Συναγερμός από την Νικολέτα Ζιακοπούλου για την εξέλιξη του καιρού (Video)

Με δύο πρόσωπα ο καιρός σήμερα Παρασκευή 25 Αυγούστου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) κατά τόπους θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες με την θερμοκρασία σε μερική πτώση. Θετικά τα μηνύματα στο επίπεδο των ανέμων καθώς εξασθενούν τοπικά.

«Έρχεται το Σαββατοκύριακο! Υπάρχει η πιθανότητα από σήμερα να...»

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, υπάρχει η πιθανότητα σήμερα να βρέξει στον Έβρο. Από εκεί και έπειτα έρχεται ένα Σαββατοκύριακο με αρκετές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά, πιθανότατα και σε Ιόνιο και Κρήτη.

Μάλιστα, ίσως βρέξει και στα δυτικά του νομού της Αττικής, ενώ η θερμοκρασία πέφτει κατακόρυφα, ιδιαίτερα στις περιοχές που θα βρέξει. Την Κυριακή θα σημειωθούν λιγότερες βροχές, όμως θα είναι η πρώτη ημέρα - μετά από πολύ καιρό - που θα εξασθενήσει ο βοριάς.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τοπικές νεφώσεις και αρκετή υγρασία. Πιο αναλυτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες, ίσως και μπουρίνια, κυρίως στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λόγω καπνού.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 32 με 36 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share