Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κραυγή αγωνίας από την Πηγή Δεβετζή: «Θεέ μου, ρίξε μια βροχή»

«Δεν το πιστεύω ότι οι δικοί μου άνθρωποι και συντοπίτες ζουν αυτή την κατάσταση»

22 Αυγούστου 2023 15:03
Κραυγή αγωνίας από την Πηγή Δεβετζή: «Θεέ μου, ρίξε μια βροχή»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για τέταρτη συνεχή ημέρα μαίνονται ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα στην Αλεξανδρούπολη με την Πηγή Δεβετζή να εύχεται μια βροχή σε μια κραυγή αγωνίας.

“Δεν το πιστεύω”

Οι κάτοικοι έζησαν νύχτα θρίλερ καθώς εκκενώθηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της πόλης το οποίο πλησίαζαν απειλητικά οι φλόγες ενώ λίγο νωρίτερα, ακούστηκαν εκρήξεις καθώς η φωτιά πέρασε μέσα από πεδίο βολής.

Η Πηγή Δεβετζή, η οποία κατάγεται από την Αλεξανδρούπολη μην αντέχοντας να αντικρύζει αυτές τις εικόνες, έστειλε το σπαρακτικό της μήνυμα.

«Εκκενώθηκε ο Άβαντας και η Αισύμη. Θεέ μου ρίξε μια βροχή. Εικόνα από την πόλη. Δεν το πιστεύω ότι οι δικοί μου άνθρωποι και συντοπίτες ζουν αυτή την κατάσταση», έγραψε ενώ ανέβασε σχετικές εικόνες από το σπίτι του αδερφού της.

«Τραγικό αυτό που ζούμε», σημείωσε ο αδερφός της.

ανάρτηση Πηγής Δεβετζή

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνα «γροθιά στο στομάχι» - Νεογνά μεταφέρονται «τρία-τρία» στο λιμάνι

Δραματικές ώρες περνάει η Αλεξανδρούπολη λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Λόγω του κινδύνου επέκτασης της φωτιάς και του καπνού έγινε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης. Ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ferry boat που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο.

Εικόνα «γροθιά στο στομάχι» - Νεογνά μεταφέρονται «τρία-τρία» στο λιμάνι

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη μεταφορά βρεφών. Όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN, τα μωράκια καλά σκεπασμένα με κουβέρτες μεταφέρονται με ασφάλεια. Σύμφωνα με νοσηλευτές και ανθρώπους του νοσοκομείου, πρώτα έφυγαν τα νεογνά και στη συνέχεια οι ενήλικες ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους.

Τα βαριά περιστατικά δε, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φιλοξενούνται στις σκηνές που έχουν στηθεί στο σημείο. Οι συνθήκες θυμίζουν «σκηνές πολέμου».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share