Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Οι δασικές πυρκαγιές έχουν καλύψει με καπνό όλο τον ελληνικό ουρανό (photo)

Είναι πλέον φανερό το μέγεθος της καταστροφής

22 Αυγούστου 2023 09:15
Σε πύρινο κλοιό η χώρα: Οι δασικές πυρκαγιές έχουν καλύψει με καπνό όλο τον ελληνικό ουρανό (photo)
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Την έκταση που έχουν πάρει οι δασικές πυρκαγιές που πλήττουν την Ελλάδα τις τελευταίες μέρες αποτυπώνει ο ευρωπαϊκός δορυφόρος METEOSAT-11.

Ο καπνός έχει καλύψει τον ουρανό αρκετών περιοχών της χώρας μας. Πιο συγκεκριμένα, διακρίνεται η μεταφορά του καπνού πάνω από το Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από τις δασικές πυρκαγιές σε Έβρο και Ροδόπη, πάνω από τη Βοιωτία από τη δασική πυρκαγιά στα Ψαχνά (Εύβοια), πάνω από την Πελοπόννησο από τη δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο (Βοιωτία) και, τέλος, πάνω από το Νότιο Αιγαίο από την πυρκαγιά στη Κύθνο.

Φωτιές

Υπενθυμίζεται ότι οι δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να συνεχιστούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Εικόνα «γροθιά στο στομάχι» - Νεογνά μεταφέρονται «τρία-τρία» στο λιμάνι

Δραματικές ώρες περνάει η Αλεξανδρούπολη λόγω της μεγάλης φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή. Λόγω του κινδύνου επέκτασης της φωτιάς και του καπνού έγινε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης. Ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε ferry boat που μετατράπηκε σε πλωτό νοσοκομείο.

Εικόνα «γροθιά στο στομάχι» - Νεογνά μεταφέρονται «τρία-τρία» στο λιμάνι

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη μεταφορά βρεφών. Όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN, τα μωράκια καλά σκεπασμένα με κουβέρτες μεταφέρονται με ασφάλεια. Σύμφωνα με νοσηλευτές και ανθρώπους του νοσοκομείου, πρώτα έφυγαν τα νεογνά και στη συνέχεια οι ενήλικες ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας τους.

Τα βαριά περιστατικά δε, στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης φιλοξενούνται στις σκηνές που έχουν στηθεί στο σημείο. Οι συνθήκες θυμίζουν «σκηνές πολέμου».

«Εάν αυτή είναι εικόνα χώρας της ΕΕ τότε πραγματικά ντρέπομαι! ΑΙΣΧΟΣ! Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας που ανεχτήκαμε κομμάτι κομμάτι να φτάσουμε εδώ»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share