Πέμπτη, 16 Μαΐου 2024

«Εκτόξευση» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Τραβά την ανηφόρα για τα καλά ο υδράργυρος μέχρι και...»

Τα 40άρια δε μας εγκαταλείπουν!

21 Αυγούστου 2023 19:17
«Εκτόξευση» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Τραβά την ανηφόρα για τα καλά ο υδράργυρος μέχρι και...»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στην χώρα σήμερα, Δευτέρα (21/8), καθώς και όλη την εβδομάδα.

Λίγες τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια Επτάνησα, στην Ήπειρο και στην δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Από σήμερα ανεβαίνει ο υδράργυρος, η θερμοκρασία στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα θα είναι στους 37 -39 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία η θερμοκρασία θα φθάσει τους 40 βαθμούς.

Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι στους 36 – 39 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα η θερμοκρασία θα είναι στους 38 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία θα είναι στους 32 – 36 βαθμούς Κελσίου.

Την ίδια ώρα, έχουμε «νεροποντή» από τα Μερομήνια ενόψει 2024: «Ακραία φαινόμενα και σκαμπανεβάσματα μετά τα Χριστούγεννα...»

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της ημέρας, η θερμοκρασία θα είναι στους 27 -37 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βοριάδες ως και 6 -7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει επίσης ηλιοφάνεια με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 24 – 38 βαθμούς Κελσίου, οι άνεμοι βοριάδες ως και 4 – 5 μποφόρ.

Γιάννης Καλλιάνος: Πρόγνωση καιρού των επόμενων ημερών

Τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας θα επικρατήσουν αίθριες καιρικές συνθήκες. Για την Τρίτη η θερμοκρασία θα είναι στους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά ηπειρωτικά, στους 39 -40 βαθμούς στα βόρεια, στους 37 – 38 βαθμούς στις ανατολικέ ηπειρωτικές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα είναι στους 33 – 34 βαθμούς Κελσίου στα νότια νησιωτικά τμήματα. Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη.

Συναγερμός από τον Θοδωρή Κολυδά: «Θερμές αέριες μάζες θα "σαρώσουν" 8 περιοχές! Μέχρι του τέλους του μήνα θα έχουμε...»

Συναγερμό σήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιώντας για θερμές αέριες μάζες που θα "σαρώσουν" 8 περιοχές και μέχρι του τέλους του μήνα θα έχουμε ένα ζεστό καιρό.

Αναλυτική πρόγνωση για την εξέλιξη του καιρού από τον Θοδωρή Κολυδά

«Διατηρείται η ανατολική συνιστώσα του ανέμου, που φέρνει τις θερμές μάζες από την Τουρκία διατηρείται και τις επόμενες ημέρες. Το μελτέμι, ενώ δροσίζει τα υπόλοιπα ανατολικά, φέρνει αρκετά ζεστές μάζες στην περιοχή μας, επηρεάζοντας τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λιγότερο τις υπόλοιπες περιοχές», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς.

«Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε αρκετά ζεστό καιρό. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι στη Μακεδονία η περιοχή των Σερρών, στη Θεσσαλία η περιοχή της Λάρισας, τα Τρίκαλα και η Καρδίτσα και επίσης η δυτική Ελλάδα, όπως το Αγρίνιο. Η ζέστη θα γίνει πιο αισθητή από τα μέσα της εβδομάδας, όπου υποχωρεί το μελτέμι και αυξάνεται η υγρασία», τόνισε ο κ. Κολυδάς.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share