Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

«Βόμβα» Κούγια για τη Νέα Φιλαδέλφεια: Υπάρχει βίντεο από τη στιγμή που μαχαιρώνεται ο Μιχάλης (video)

«Εκτιμώ ότι ο δράστης είναι 100% ανάμεσα στους συλληφθέντες»

13 Αυγούστου 2023 10:37
«Βόμβα» Κούγια για τη Νέα Φιλαδέλφεια: Υπάρχει βίντεο από τη στιγμή που μαχαιρώνεται ο Μιχάλης (video)
Δεξιά φωτογραφία: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Από Εύη Κουρίδου

Νέες αποκαλύψεις για την φονική επιδρομή οπαδών στη Νέα Φιλαδέλφεια έκανε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος ενός εκ των Ελλήνων συλληφθέντων.

Στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», στην ΕΡΤ, μίλησε ο Αλέξης Κούγιας για την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο κ. Κούγιας υποστήριξε πως συντάσσεται με τη δήλωση του προέδρου της Κροατίας, για την κράτηση των 105 κατηγορούμενων για την υπόθεση ενώ προχώρησε και σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη. Όπως είπε, υπάρχει βίντεο το οποίο έχει καταγράψει τη στιγμή της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, διακρίνεται η μοιραία μαχαιριά, η προσπάθεια του Μιχάλη Κατσουρή να διαφύγει αλλά και οι τελευταίες του στιγμές στο περίπτερο στο οποίο έσπευσε για βοήθεια. Ο γνωστός ποινικολόγος, επιπλέον, σχολίασε πως το DNA τρίτου προσώπου που βρέθηκε επάνω στο 29χρονο θύμα της δολοφονίας, θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις στην ΕΛΑΣ, την οποία κατηγόρησε για αδράνεια και ανικανότητα, που οδηγεί στην κράτηση των 105 κατηγορούμενων για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας.

«Νομίζω ότι είπε την αλήθεια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πολύ σωστά τα εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κροατίας. Δεν προβλέπεται προσωρινή κράτηση για επεισόδια στα γήπεδα. Αυτά που είπε είναι μια ρεαλιστική τοποθέτηση. Βεβαίως, προβλέπεται προσωρινή κράτηση για αυτόν που σκότωσε. Το να κρατούνται κάποιοι γιατί θεωρητικά κάποιος από αυτούς διέπραξε το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και να κρατούνται 105 άνθρωποι είναι λάθος και έχει δίκιο ο πρόεδρος της Κροατίας», είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας.

«Στην προανάκριση, λόγω της σύλληψης 105 ανθρώπων η ΕΛΑΣ δεν μπορούσε να κάνει αυτά που πρέπει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, δεν έχει καμία σχέση με το να κρατούνται όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Εγώ υπερασπίζομαι έναν Έλληνα επιχειρηματία ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια. Δεν του βρήκαν τίποτα, δεν είχε κουκούλες, δεν φορούσε κράνος. Ήταν πράγματι κοντά εκεί, υπάρχει υποψία ότι Έλληνες βοήθησαν να πάνε οι Κροάτες εκεί, αλλά αυτό είναι άλλο αδίκημα. Δε σημαίνει ότι και οι 105 πήγαν εκεί για να σκοτώσουν», πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας εξήγησε επίσης πως «Ο νόμος προβλέπει πενθήμερη προθεσμία στην Αστυνομία όταν συλλαμβάνεται κάποιος για να βρεθεί αυτός που σκότωσε. Τώρα που μιλάμε, δεν έχει ολοκληρωθεί καν η εξέταση του DNA. Δεν μπορείς να κρατάς έτσι 105 ανθρώπους. DNA βρέθηκε πάνω στο αείμνηστο θύμα. Εκτιμώ ότι ο δράστης είναι 100% ανάμεσα στους συλληφθέντες, αλλά αυτή είναι εκτίμησή μου. Μπορεί και να μην είναι. Στα επεισόδια συμμετείχαν περισσότεροι από 150 Κροάτες και τρεις Έλληνες, γιατί τρεις συνέλαβαν, και ένας αλβανικής καταγωγής. Υπάρχουν δηλαδή άλλοι 50-60, μπορεί και Έλληνες, που δεν έχουν συλληφθεί. Η Αστυνομία έχει έναν μάρτυρα, έναν νεαρό αστυνομικό ονόματι Φωτιάδη, ο οποίος εμφανίστηκε και είπε αυτοί οι 105 συμμετείχαν στα επεισόδια. Αυτό είπε η ανακρίτρια και στον εντολέα μου».

Όσο για το βίντεο της δολοφονίας, είπε χαρακτηριστικά ότι: «Υπάρχει ένα συγκλονιστικό βίντεο, από το οποίο προκύπτει η στιγμή του χτυπήματος με το μαχαίρι στο αείμνηστο θύμα. Φαίνεται ο σωματότυπος, δεν φαίνεται το πρόσωπο γιατί είναι σκεπασμένο με κουκούλα. Είναι ένα βίντεο του χτυπήματος. Υπάρχει ένα βίντεο που είναι πραγματικά συγκλονιστικό. Απαγορεύεται να δοθεί στη δημοσιότητα, δεν γνωρίζω τι έχει δοθεί και τι όχι, είμαι από το ένα δικαστήριο στο άλλο. Δεν έχω προλάβει να κάνω διακοπές. Από την Κορινθία βρέθηκε στη Σάμο για τον Τούρκο επιχειρηματία, γύρισα στην Αθήνα και τώρα είμαι στα Χανιά. Απαγορεύεται να δοθούν στη δημοσιότητα βίντεο. Μου κάνει εντύπωση που μου το λέτε. Όμως, υπάρχει από κάμερα ασφαλείας του γηπέδου της ΑΕΚ, όπου στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένας μαχαιρώνει τον αείμνηστο Μιχάλη. Τον δείχνει να περπατάει, να πηγαίνει σε ένα περίπτερο. Δεν γνωρίζω αν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα του τραύματος και μετά φαίνεται να καταρρέει στο περίπτερο. Προτείνω να μην το δουν οι γονείς του παιδιού το βίντεο».

«Η Αστυνομία έχει όλα τα στοιχεία για να βρει τον δράστη. Στα νύχια του αείμνηστου Μιχάλη υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Στο σώμα του υπάρχουν στοιχεία DNA από τρίτο πρόσωπο. Τώρα αν αυτό το τρίτο πρόσωπο είναι ο δολοφόνος, δυστυχώς για να πω την αλήθεια ο Μιχάλης συμμετείχε στα επεισόδια πήγε και ήρθε τρεις φορές στο σημείο των επεισοδίων, θα φανεί από την έρευνα. Η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχουν δύσκολο έργο. Εγώ συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του προέδρου της Κροατίας. Δεν μπορεί να κρατάς, αφού δεν έχεις κάνει σωστή προανάκριση, με υποψίες 105 ανθρώπους», πρόσθεσε.

Τέλος, ανέφερε ότι: «Ήμουν δικηγόρος υποστήριξης κατηγορίας στην υπόθεση του Άλκη Καμπανού. Στην υπόθεση του Άλκη Καμπανού καταδικάστηκαν 12 για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, όμως, αποδείχθηκε από βίντεο, από ομολογίες των ίδιων, από τα χτυπήματα του Άλκη και από τα χτυπήματα στα άλλα δύο παιδιά ότι τα χτυπήματα τα έδωσαν όλοι οι κατηγορούμενοι. Ήταν όλοι ένοπλοι, πήγαν εκεί και σε 105 δευτερόλεπτα έκαναν ό,τι έκαναν. Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι 105 άνθρωποι μαχαίρωσαν τον αείμνηστο Μιχάλη ώστε να κρατούνται. Δεν μπορείς να κρατάς 105, επειδή ως Αστυνομία είσαι ανίκανη να βρεις τον έναν».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share