Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Λύγισε η χήρα του Χρήστου Μουλά: Δεν έφυγε λεπτό από κοντά του στο τελευταίο «αντίο» η εγκυμονούσα σύζυγός του

Φιγούρες βγαλμένες από τραγωδία ήταν οι γονείς του 34χρονου καθώς και η σύζυγός του

28 Ιουλίου 2023 15:30
Λύγισε η χήρα του Χρήστου Μουλά: Δεν έφυγε λεπτό από κοντά του στο τελευταίο «αντίο» η εγκυμονούσα σύζυγός του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μέσα σε κλίμα βουβού πόνου και αβάσταχτης θλίψης και οδύνης αποχαιρέτησε η Κρήτη τον σμηναγό που έπεσε ηρωικά στο καθήκον. Η χήρα του Χρήστου Μουλά λύγισε, αλλά δεν έφυγε λεπτό από κοντά του στο τελευταίο «αντίο» παρά την εγκυμοσύνη της.

Η χήρα του σμηναγού λύγισε

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα χοροστατούντων των Μητροπολιτών Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού και Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου στο χωριό Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων όπου μεγάλωσε και έζησε τα παιδικά του χρόνια ο άτυχος πιλότος.

Φιγούρες βγαλμένες από τραγωδία ήταν οι γονείς του 34χρονου καθώς και η σύζυγός του η οποία βρίσκεται στον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι της συστήθηκε να φύγει από την εκκλησία και την κηδεία ώστε να μην επιβαρυνθεί ψυχολογικά. Ωστόσο, εκείνη παρέμεινε στην εξόδιο ακολουθία ενώ ακολούθησε και στο νεκροταφείο περπατώντας σοκαρισμένη και βουβή πίσω από το όχημα που μετέφερε το φέρετρο του αγαπημένου της.

Δίπλα στους γονείς του Χρήστου Μουλά βρέθηκε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παρόντες ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Ντόρα Μπακογιάννη, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τιμές στον ήρωα πιλότο απέδωσαν τα τιμητικά αγήματα των τριών Όπλων.

Δείτε το παρακάτω βίντεο

«Υιοθετείται από τη Βουλή»: Τι σημαίνει αυτό για το αγέννητο παιδί του πιλότου - Πόσα χρήματα θα λαμβάνει ως επίδομα

Η Βουλή ανακοίνωσε ότι υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά που βρήκε τραγικό θάνατο μετά την πτώση Canadair στην Κάρυστο. Τι σημαίνει αυτό και πόσα χρήματα θα λαμβάνει ως επίδομα;

Ο Χρήστος Μουλάς άφησε πίσω του την έγκυο γυναίκα του και δεν πρόλαβε να γνωρίσει το πρώτο τους παιδάκι, προτού φύγει από τη ζωή.

Η Βουλή υιοθετεί το παιδί του

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μια οικονομική ενίσχυση προς τη σύζυγό του και μητέρα του παιδιού, που παρεμπιπτόντως υπηρετεί και η ίδια στην Πολεμική Αεροπορία, μέχρι το παιδί τους να γίνει 18 ετών και εάν σπουδάσει, μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας του.

Σημειώνεται πως το παιδί δεν έχει ακόμη γεννηθεί, καθώς η σύζυγος του 34χρονου πιλότου είναι τριών μηνών έγκυος.

Χρήστος Μουλάς

Πόσα χρήματα θα παίρνει το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά

Το ποσό, που δεν έχει οριστεί ακόμη, θα καταβάλλεται σε ετήσια βάση. Ενδεικτικά, όταν το 2018 η Βουλή υιοθέτησε τα παιδιά του Γιώργου Μπαλταδώρου, του χειριστή του Mirage 2000-5 που κατέπεσε ανοικτά της Σκύρου, το ποσό καθορίστηκε στα 10.000 ευρώ το χρόνο για ένα τέκνο, 18.000 ευρώ για δύο τέκνα (όπως ήταν στην περίπτωση Μπαλταδώρου), 21.000 ευρώ για τρία τέκνα και 25.000 ευρώ για τέσσερα τέκνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, η Βουλή έχει στηρίξει 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share