Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Ρίγη συγκίνησης στη Ρόδο: Ελαφάκι γεννήθηκε μέσα στις φλόγες - Δεν τα κατάφερε η μητέρα του

Εθελοντές βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι και το διέσωσαν

27 Ιουλίου 2023 08:55
Ρίγη συγκίνησης στη Ρόδο: Ελαφάκι γεννήθηκε μέσα στις φλόγες - Δεν τα κατάφερε η μητέρα του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε η διάσωση ενός ελαφιού στη Ρόδο, το οποίο γεννήθηκε μέσα στις φλόγες και η μητέρα του δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Πιο συγκεκριμένα, εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, βρήκαν ένα νεογέννητο ελαφάκι το οποίο και διέσωσαν.

Το ελαφάκι, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και δεν δέχονταν ούτε νερό ενώ ήταν φανερά εξουθενωμένο.

Οι εθελοντές μετέφεραν το ελαφάκι, στην φάρμα του Στέργου Σεντονά (υποστράτηγου ε.α της ΕΛΑΣ) ο οποίος κατάγεται από το χωριό Απόλλωνα και διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια μια μικρή ομάδα ελαφιών ειδικής ράτσας, μέσα στην φάρμα του.

«Τα παιδιά έφεραν εδώ σήμερα λίγο μετά τις 10 το πρωί το ελαφάκι και ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Το βρήκαν μέσα στα καμένα. Σε πολύ κακή κατάσταση, αδύναμο και φοβισμένο. Ήταν ουσιαστικά ετοιμοθάνατο και νηστικό. Συμβουλευτήκαμε ειδικούς και αμέσως προχωρήσαμε ξεκινήσαμε διαδικασία διάσωσης.

Φοβισμένο αρχικά αλλά στη συνέχεια ξεθάρρεψε. Με λίγη προσπάθεια, το δέχθηκε κοντά της η μία από τις δύο ελαφίνες που έχω και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Το ονομάσαμε “Νικήτα”.

Μέσα σε λίγες ώρες όχι μόνο κατάφερε να σταθεί στα πόδια του, αλλά άρχισε να παίζει και με τα άλλα ελαφάκια που έχω στη φάρμα. Το θαύμα της φύσης. Σε όλο του το μεγαλείο. Και γι αυτό είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι όσοι βοηθήσαμε» δήλωσε στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο Στέργος Σεντονάς.

Δείτε την ανάρτησή σου:

Μέσα στις στάχτες και τη κόλαση της φωτιάς στη Ρόδο γεννήθηκε αυτή η ψυχούλα! Διστυχως η μητέρα δεν ζει ...

Posted by Stergos Sentonas on Wednesday, July 26, 2023

Πανικός στη Ρόδο: Η στιγμή που δημοσιογράφος και εθελοντές τρέχουν για να μην τυλιχτούν στις φλόγες! (video)

Τη στιγμή της μεγάλης αναζοπύρωσης στη Ρόδο αποτυπώνει εικονολήπτης της ΕΡΤ, όπου οι άνθρωποι είναι αντιμέτωποι με το πύρινο μέτωπο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά εθελοντές, πυροσβέστες αλλά και το τηλεοπτικό συνεργείο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο σημείο. Παράλληλα, Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικές ώρες για πυροσβέστη στην Κάρυστο - «Δεν έρχεται νερό κάτω;» (video & photos)

«Σφύρα, σφύρα», «όλοι πάνω», «ανεβείτε όπου βρείτε» ακούγονται να λένε έντρομοι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή την ώρα της μεγάλης αναζωπύρωσης από την φωτιά στη Ρόδο.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share