Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Καβούρι: «Kρατούσε στα χέρια του το παιδί. Του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έβαλε απινιδωτή όμως...» - Γιατροί και διασώστες πάλεψαν για να επαναφέρουν στη ζωή τον 6χρονο

Οι δραματικές στιγμές που εκτυλίθχηκαν στην παραλία

16 Ιουλίου 2023 13:46
Τραγωδία στο Καβούρι: «Kρατούσε στα χέρια του το παιδί. Του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έβαλε απινιδωτή όμως...» - Γιατροί και διασώστες πάλεψαν για να επαναφέρουν στη ζωή τον 6χρονο
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Περισσότερες λεπτομέρειες για την ανείπωτη τραγωδία με το 6χρονο αγοράκι που έχασε τη ζωή του το απόγευμα του Σαββάτου (15/7), κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στην παραλία Μεγάλο Καβούρι της Βουλιαγμένης έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο iefimerida.gr o κύριος Στέλιος Τσαλίκης, επόπτης Ναυαγοσωστών της ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του από έναν λουόμενο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από τον ναυαγοσώστη που βρισκόταν στην παραλία εκείνη τη στιγμή, ο οποίος έσπευσε αμέσως για να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο 6χρονο αγοράκι.

«Kρατούσε στα χέρια του το παιδί. Του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έβαλε απινιδωτή όμως...» - Οι δραματικές στιγμές

«Ένας κύριος κρατούσε στα χέρια του το παιδί. Ο ναυαγοσώστης μας αντιλήφθηκε από τον τρόπο που το είχε στην αγκαλιά του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και έτρεξε αμέσως στο σημείο. Του έκανε ΚΑΡΠΑ, του έβαλε απινιδωτή δίχως όμως αποτέλεσμα», περιέγραψε ο κ. Τσαλίκης για τις πρώτες δραματικές στιγμές στην προσπάθεια που έγινε να επανέλθει στη ζωή ο 6χρονος.

Γιατροί που έκαναν μπάνιο στην παραλία έσπευσαν να βοηθήσουν

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, την ώρα που στην παραλία βρισκόταν αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων κάποιοι γιατροί και μια νοσηλεύτρια που αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση έσπευσαν να βοηθήσουν.

Στο σημείο, σε σύντομο χρονικό διάστημα, έσπευσε χωρίς καθυστέρηση και μηχανοκίνητο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ, καθώς και ασθενοφόρο όπου μετέφερε τον 6χρονο χωρίς τις αισθήσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο», στη Βούλα λίγο μετά τις 18:20 το απόγευμα. Δυστυχώς, παρά και τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί είχε ήδη καταλήξει.

«Δεν γνωρίζουμε εμείς εάν οι γονείς ήταν κοντά στο σημείο, σε κάθε περίπτωση τα παιδιά δεν πρέπει να μόνα τους στην παραλία», ανέφερε ο κ. Τσαλίκης αναφορικά με τις πληροφορίες που θέλουν τους γονείς του 6χρονου να μην βρίσκονταν στην παραλία μαζί με τον 6χρονο.

Συνελήφθησαν οι γονείς, σε εξέλιξη η προανάκριση για την τραγωδία

Την ίδια ώρα, το Λιμεναρχείο Σαρωνικού έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ έχουν συλληφθεί και οι δύο γονείς για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Παράλληλα, έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό του 6χρονου, για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share