Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Δεκελείας - Αναποδογύρισε αυτοκίνητο

Κλειστό το ρεύμα προς Νέα Ιωνία

5 Ιουλίου 2023 08:09
Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Δεκελείας - Αναποδογύρισε αυτοκίνητο
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Από Ανθή Κουρεντζή

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης στη Λεωφόρο Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια, όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο και αναποδογύρισε. Υπενθυμίζεται, ότι σημειώθηκε σοκαριστικό τροχαίο στην Μύκονο.

Ειδικότερα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου χτυπώντας στα προστατευτικά κιγκλιδώματα που βρίσκονται στο υπογειοποιημένο τμήμα της Λεωφόρου Δεκελείας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Από τη σύγκρουση το αυτοκίνητο αναποδογύρισε και προσγειώθηκε στο πλάι ενώ ο οδηγός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σημειώνεται πως ο δρόμος στο ρεύμα προς την Νέα Ιωνία έχει κλείσει.

Σοβαρό τροχαίο στη Λεωφόρο Δεκελείας - Αναποδογύρισε αυτοκίνητο
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δύναμη ψυχής: Τροχαίο οδήγησε τον 24χρονο Λευτέρη να μείνει 70 μέρες στην εντατική - Όσα αποκάλυψε η μητέρα του για τη μοιραία βραδιά και το σημερινό «γολγοθά» (Video)

O 24χρονος Λευτέρης είναι ένας μαχητής της ζωής. Δίνει καθημερινά έναν αγώνα επιβίωσης μετά το σοβαρό τροχαίο που ειχε τον περασμένο Σεπτέμβριο και από τότε βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Ο ίδιος ήταν ένα παιδί γεμάτο ζωή και όνειρα. Εργαζόταν από πολύ μικρός για να μπορεί να βοηθήσει την οικογένειά του και να ειναι οικονομικά ανεξάρτητος. Τον περασμένο Σεπτέμβριο όμως όλα άλλαξαν. Ο Λευτέρης βρισκόταν στην Κρήτη και επέστρεψε στην Αθήνα για να παραβρεθεί στα 50α γενέθλια της μητέρας του. Ήταν 30 Σεπτεμβρίου του 2023.

Δεν μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια, δεν μιλάει και τρέφεται με γαστροστομία

Στις 2 τα ξημερώματα και ενώ έφευγαν από το εστιατόριο ο Λευτέρης ήθελε να πάει σε ένα φαστ φουντ. Τότε έγινε το κακό. Ο ίδιος έχασε τον έλεγχο, οι ρόδες ακούμπησαν στο πεζοδρόμιο και ο Λευτέρης που δεν φορούσε κράνος, εκσφενδονίστηκε πέφτοντας πάνω σε διακοσμητικές αιχμηρές πέτρες που βρίσκονταν σε μια πλατεία.

Αυτόπτες μάρτυρες κάλεσαν αμέσως ασθενοφόρο. Αμέσως διασωληνώθηκε ενώ είχε πολύ σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη δεξιά αριστερή και πίσω πλευρά του κρανίου του.

Διαβάστε επίσης: «Τσίριζα από τον πόνο και είπε "εντάξει" μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό του και έφυγε!» - Συγκλονίζει ο 13χρονος που παρασύρθηκε από οδηγό στη Θεσσαλονίκη

Ο Λευτέρης έμεινε 70 ημέρες στην εντατική, ενάμισι μήνα στο δωμάτιο του νοσοκομείου και εδώ και 5 μήνες είναι σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα.

Δεν μπορεί να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια, δεν μιλάει και τρέφεται με γαστροστομία. Η μητέρα του είναι συνεχώς στο πλευρό του και κάνει τα πάντα να δει και πάλι τον Λευτέρη όπως και πριν.

Ο Λευτέρης έχει σπουδάσει μηχανικός αυτοκίνητων αλλά δεν εξάσκησε ποτέ αυτό το επάγγελμα. Το όνειρό του ήταν να γίνει στρατιωτικός. Τα 24α γενέθλιά του τα γιόρτασε στο κρεβάτι του νοσοκομείου τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σήμερα βρίσκεται στο κέντρο αποκατάστασης και καθημερινά δίνει τον δικό του αγώνα για επιβίωση. Δείχνει το συναίσθημα του μέσα από εκφράσεις που παίρνει το πρόσωπό του και μάλιστα στο παρελθόν έχει δακρύσει.

Αυτό που χρειάζεται ο Λευτέρης είναι η αγκαλιά του κόσμου καθώς το κόστος της θεραπείας είναι δυσβάσταχτο για την μητέρα και την αδελφή του και ξεπερνά τις 10.000 ευρώ το μήνα. Το επόμενο διάστημα στόχος είναι να λάβει μια ρομποτική θεραπεία που θα τον βοηθήσει στην ενεργοποίηση του εγκεφάλου του.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share