Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Στον εισαγγελέα σήμερα (3/7) το θαλάσσιο σερβίρισμα στη Ρόδο: Τι υποστηρίζει η επιχείρηση και τι απαντούν οι εργαζόμενοι - «Η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει» (video)

«Η στολή είναι αδιάβροχη, δεν είναι κατάχρηση τα τραπεζάκια», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar

3 Ιουλίου 2023 09:04
Στον εισαγγελέα σήμερα (3/7) το θαλάσσιο σερβίρισμα στη Ρόδο: Τι υποστηρίζει η επιχείρηση και τι απαντούν οι εργαζόμενοι - «Η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει» (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Ειδικότερα, το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media, έκανε τον γύρο του διαδικτύου, καθώς έδειχνε τον νεαρό σερβιτόρο να κρατάει έναν δίσκο στο χέρι και οριακά να κολυμπάει με δυσκολία για να σερβίρει πελάτες του καταστήματος εστίασης, οι οποίοι καθόντουσαν σε επικαθήμενες κατασκευές μέσα στη θάλασσα.

Σήμερα, Δευτέρα, (3/7) αναμένεται να κατατεθούν στον εισαγγελέα της Ρόδου στοιχεία για το περιστατικό. «Το βίντεο δημοσιεύτηκε από ανταγωνιστή για να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», λέει ο ιδιοκτήτης. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» και τόνισε, ότι το βίντεο το ανάρτησε στο διαδίκτυο ανταγωνιστής που θέλει το κακό της επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης τόνισε αρχικά: «Πέντε χρόνια είναι ο πιτσιρικάς εργαζόμενος μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε για τα πάρει τα "τυχερά" του. Το παιδί παίρνει μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και ένα ο πελάτης του έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει».

«Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη, αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρηση μου. Ήρθαν το απόγευμα εδώ 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Και έλεγχοι έχουν γίνει από το λιμενικό και δεν βρήκαν καμία παράβαση στη νομοθεσία. Οσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση», τόνισε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του beach bar.

«Ρώτησαν οι επιθεωρητές του εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τους είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ και ξαφνικά βρίσκομαι εγώ να κατηγορούμαι που ποτέ κανείς δεν έχει να πει κάτι για εμένα. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει», κατέληξε.

Ρόδος: Η ανακοίνωση των εργαζομένων της επιχείρησης

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόβλημα με τον εργοδότη, ούτε τις συνθήκες εργασίας. Οι συνάδελφοι του σερβιτόρου αναφέρουν στην ανακοίνωση ότι ο ντόρος που έχει προκληθεί, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

«Θεωρούμε ότι ήταν ακραίο όλο αυτό που συνέβη και αισθανθήκαμε ότι δεν μας αντιπροσωπεύει. Γνωρίζουμε ποιες είναι οι αρμόδιες Αρχές για να αποταθούμε αν χρειαστεί. Αυτό που βγήκε προς τα έξω το τελευταίο 24ωρο ως κλίμα που επικρατεί στην εργασία μας, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι οι συνθήκες εργασίας μας δεν είναι συνθήκες "μεσαίωνα", ούτε υφιστάμεθα "βασανιστήρια", όπως ειπώθηκε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ρόδος: Πρόστιμο στο beach bar για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου

Πρόστιμα για παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές επιβλήθηκαν από το λιμεναρχείο της Ρόδου στο beach bar στην περιοχή Αγ. Μαρίνα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

Για το θέμα είχε δοθεί εντολή από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.06.2023 και στις 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί οι σχετικές δικογραφίες.

Ρόδος: Παρέμβαση Γεωργιάδη για το περιστατικό - «Η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει»

Για το περιστατικό υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε σε tweet του ότι «θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι». «Για το σχετικό περιστατικό έγινε ήδη επικοινωνία μου με τον ΣΕΠΕ και θα υπάρξουν οι αναγκαίοι έλεγχοι», έγραψε συγκεκριμένα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σε παρέμβασή του υπουργού Εργασίας για το περιστατικό της Ρόδου, στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε σχετικά με το περιστατικό: «Καταρχάς, είναι χρήσιμα και τα social media. Γιατί δεν μπορεί το κράτος να είναι πανταχού παρών. Άρα λοιπόν, δεν πειράζει εάν το βλέπουμε από τα social media. To θέμα είναι πάντα να αντιδρούμε».

Παράλληλα, τόνισε πως με το που είδε το βίντεο, σε πρώτο χρόνο επικοινώνησε με την Επιθεώρηση Εργασίας και η Επιθεώρηση έστειλε κατευθείαν κλιμάκιο. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το κλιμάκιο ελέγχου είναι στην επιχείρηση».

Ερωτηθείς ποια είναι η άποψή του σχετικά με το περιστατικό, ανέφερε: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής και να μην υπάρχει η παραμικρή παρεξήγηση. Το περιστατικό, όπως καταγράφεται στην κάμερα, είναι αηδιαστικό. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει ευτυχώς για την ανθρωπότητα και οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι.

Οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα και εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους. Κι όποιος επιχειρηματίας κάνει πως το ξεχνά, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου χωρίς καμία απολύτως επιείκεια».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share