Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Η θέση της Αθήνας στις πλουσιότερες πόλεις του πλανήτη - 23.100 εκατομμυριούχοι και 2 δισεκατομμυριούχοι ζουν ανάμεσά μας!

Για ποιους πρόκειται και ποιες πόλεις βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα

21 Ιουνίου 2023 16:15
Η θέση της Αθήνας στις πλουσιότερες πόλεις του πλανήτη - 23.100 εκατομμυριούχοι και 2 δισεκατομμυριούχοι ζουν ανάμεσά μας!
EUROKINISSI
Από Κυριάκος Μελλίδης

Μια νέα έκθεση της Henley & Partners αποκαλύπτει τις πλουσιότερες πόλεις του κόσμου με τον ρυθμό «γέννησης» εκατομμυριούχων, με την Αθήνα να κατακτά την 43η θέση!

Η «πρωτιά» ανήκει η Νέα Υόρκη, ενώ 2ο ανήλθε το Τόκιο, με την Περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο να κατατάσσεται στην τρίτη θέση. Το Λονδίνο κατοχύρωσε την τέταρτη θέση, ενώ έπεται η Σιγκαπούρη. Στην έκτη θέση βρίσκεται το Λος Άντζελες, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ και το Πεκίνο. Οι 2 τελευταίες θέσεις της δεκάδας πηγαίνουν στη Σαγκάη και το Σίδνεϊ.

Η ελληνική πρωτεύουσα μετρά 23.100 εκατομμυριούχους, εκ των οποίων 38 πολυεκατομμυριούχοι και 2 δισεκατομμυριούχοι. «Ως κράτος – μέλος της ΕΕ, η Ελλάδα προσφέρει στους κατοίκους και τους πολίτες της μια σειρά από οφέλη, όπως υψηλά επίπεδα ασφάλειας, εξαιρετικές ευκαιρίες εκπαίδευσης, ισχυρές επιλογές υγειονομικής περίθαλψης και ένα αξιόπιστο κράτος δικαίου» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Ακρόπολη
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Παράλληλα, θυμηθείτε 15 υπέροχα άγνωστα μέρη της Παλιάς Αθήνας που υπάρχουν ακόμα

Αναλυτικά η λίστα:

1) Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη, γνωστή και ως «Μεγάλο Μήλο», απαριθμεί 58 δισεκατομμυριούχους, 724 πολυεκατομμυριούχους εν συνόλω 340.000 εκατομμυριούχων που διαμένουν σε μερικές από τις δημοφιλέστερες περιοχές του κόσμου όπως η 5th Avenue στο Μανχάταν, του Staten Island Bronx, το Μπρούκλιν και το Κουίνς.

2) Τόκιο

Η ιαπωνική πρωτεύουσα διαθέτει 290.300 εκατομμυριούχους από τους οποίους 14 είναι δισεκατομμυριούχοι και 250 πολυεκατομμυριούχοι ενώ φιλοξενεί και κολοσσιαίες πολυεθνικές όπως η Hitachi, η Honda, η Mitsubishi, η Softbank και η Sony. Το Τόκιο μετρά λιγότερους δισεκατομμυριούχους σε σύγκριση με άλλες πόλεις στη λίστα, όμως από ό,τι φαίνεται ο πλούτος κατανέμεται πιο «ομοιόμορφα» σε όλη την πόλη.

3) Περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο («Bay Area»)

Η περιοχή του κόλπου περιλαμβάνει την πόλη του Σαν Φρανσίσκο και τη Σίλικον Βάλεϊ, όπου διαμένουν 285.000 εκατομμυριούχοι, με 629 να είναι πολυεκατομμυριούχοι και 63 δισεκατομμυριούχοι, οι οποίοι έχουν δει τα κέρδη τους να εκτινάσσονται καθώς εκεί ακριβώς εδράζονται τεράστιες τεχνολογικές αυτοκρατορίες, όπως η Apple, η Cisco, το Facebook (Meta), η Google (Alphabet), η HP, η Intel και το LinkedIn.

4) Λονδίνο

Το Λονδίνο ήταν στην κορυφή της λίστας όσον αφορά τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο το 2000. Ωστόσο, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει διολισθήσει στην τέταρτη θέση. Αυτήν τη στιγμή, η πόλη έχει 258.000 εκατομμυριούχους, εκ των οποίων οι 384 είναι πολυεκατομμυριούχοι και οι 36 δισεκατομμυριούχοι. Αν και οι καιροί έχουν αλλάξει, εξακολουθεί να φιλοξενεί να προσελκύει εύπορους γόνους.

5) Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη είναι ευρέως γνωστή ως πόλη φιλική προς τις επιχειρήσεις και κορυφαίος προορισμός για εκατομμυριούχους που μεταναστεύουν. Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, μέχρι στιγμής, φιλοξενεί 240.100 εκατομμυριούχους, από τους οποίους οι 329 είναι πολυεκατομμυριούχοι και 27 δισεκατομμυριούχοι.

6) Λος Άντζελες

Το LA είναι η πόλη των ΗΠΑ που δεν…«κοιμάται» ποτέ και ονομάστηκε «Πόλη των Αγγέλων» εν μέρει λόγω της ισπανικής σημασίας του ονόματος του. Είναι γνωστό για το μεσογειακό του κλίμα, μετρώντας 480 εκατομμυριούχους με 42 δισεκατομμυριούχους.

7) Χονγκ Κονγκ

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένας από τους κορυφαίους οικονομικούς κόμβους στον πλανήτη, καθώς πολλοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ασίας έχουν την έδρα τους εκεί. Ήδη, 129.500 εκατομμυριούχοι, εκ των οποίων 290 πολυεκατομμυριούχοι και 32 δισεκατομμυριούχοι κατοικούν στο Χονγκ Κονγκ.

8) Πεκίνο

Το Πεκίνο έχει 43 δισεκατομμυριούχους ενώ επίσης στην κινεζική πρωτεύουσα διαμένουν 354 πολυεκατομμυριούχοι και έχουν τη βάση τους μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.

9) Σαγκάη

Η Σαγκάη είναι «πατρίδα» για 127.200 εκατομμυριούχους, 332 πολυεκατομμυριούχους και 40 δισεκατομμυριούχους, βιώνοντας ένα «άλμα» 72% στις αφίξεις πλουσίων από το 2012 έως το 2022. Η πόλη, που θεωρείται ευρέως ως η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, έχει το τρίτο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον κόσμο.

10) Σίδνεϊ

Το Σίδνεϊ είναι η μόνη πόλη της Αυστραλίας που έφτασε στις 10 πρώτες θέσεις. Σε αυτό ζουν 126.900 κάτοικοι εκατομμυριούχοι, 184 πολυεκατομμυριούχοι και 15 δισεκατομμυριούχοι και αναβαθμίζεται ταχύτατα, ενώ αναμένεται να μπει στις πέντε πλουσιότερες πόλεις του κόσμου μέχρι το 2040.

Λυκαβηττός
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Αξιοσημείωτες αναφορές:

  • 11η θέση Σιγκάγο (ΗΠΑ)
  • 12η θέση Τορόντο (Καναδάς)
  • 13η θέση Φρανκφούρτη (Γερμανία)
  • 14η θέση Ζυρίχη (Ελβετία)
  • 18η θέση Παρίσι (Γαλλία)
  • 20η θέση Ντουμπάι (ΗΑΕ)
  • 22η θέση Ρώμη (Ιταλία)
  • 28η θέση Μαϊάμι (ΗΠΑ)
  • 30η θέση Τελ Αβίβ (Ισραήλ)
  • 31η θέση Μόσχα (Ρωσία)
  • 37η θέση Μαδρίτη (Ισπανία)

Πηγή: insider.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share