Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Ελλάς, το μεγαλείο σου: Καρκινοπαθής στη Θεσσαλονίκη εγκλωβίστηκε από την καταιγίδα – Ο γιος του έφερε προμήθειες διασχίζοντας το ρέμα

Τα νερά παρέσυραν τη γέφυρα που συνδέει την κατοικία με τον δρόμο

18 Ιουνίου 2023 19:54
Ελλάς, το μεγαλείο σου: Καρκινοπαθής στη Θεσσαλονίκη εγκλωβίστηκε από την καταιγίδα – Ο γιος του έφερε προμήθειες διασχίζοντας το ρέμα
Από Δέσποινα Τσίρου

Απίστευτες εικόνες στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης μετά τις βροχοπτώσεις που προκάλεσαν πλημμυρικά φαινόμενα. Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν για ακόμα μία φορά τη λάσπη να καλύπτει τα σπίτια τους ενώ η υπερχείλιση του ρέματος Ξηροποτάμου προκάλεσε καταστροφές σε υποδομές. Ένας 82χρονος καρκινοπαθής και η σύζυγός του παραμένουν εγκλωβισμένοι για δεύτερο εικοσιτετράωρο σπίτι τους από την καταιγίδα του Σαββάτου (17/6), ενώ ο χείμαρρος παρέσυρε τη μοναδική γέφυρα που συνδέει την κατοικία με τον απέναντι δρόμο. Ο γιος του χρειάστηκε να διασχίσει το ρέμα για να του φέρει προμήθειες.

Όπως αναφέρει το Thesstoday.gr, που αναδεικνύει το θέμα σε ρεπορτάζ του, την προσεχή Παρασκευή ο 82χρονος άνδρας έχει προγραμματισμένο ραντεβού στον καρδιολόγο, ωστόσο όπως δηλώνει σε περίπτωση που δεν κατασκευαστεί νέο γεφυράκι στο σπίτι του, είναι αδύνατη η μετακίνησή του.

Είναι δυνατόν το 2023 να είμαστε αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας;

«Νιώθουμε εγκατάλειψη για την κατάσταση την οποία βιώνουμε. Είναι δυνατόν το 2023 να είμαστε αποκλεισμένοι στα σπίτια μας μετά από μια καταιγίδα;» διερωτάται ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι τις ημέρες αυτές -μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος- μοναδικό του στήριγμα είναι ο γιος τους, ο οποίος χρειάζεται να βουτάει… κυριολεκτικά, μέσα στο ρέμα, ώστε να έχει πρόσβαση στο σπίτι.

«Μου φέρνει τα φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρειαστούμε εγώ και η σύζυγός μου. Είναι απελπιστική η κατάσταση. Ο γιος μου κάνει δρομολόγια διασχίζοντας το ρέμα και σκαρφαλώνοντας πάνω σε βουνό από λάσπη. Νιώθουμε ότι μας αντιμετωπίζουν σαν να μην είμαστε άνθρωποι, αλλά κάτι άλλο», δήλωσε.

Ο Τάσος Αβγητίδης, γιος του 82χρονου άνδρα σημείωσε στο ThessToday.gr ότι παρά τις «φωνές» προς τους αρμόδιους, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ασχοληθεί με το ζήτημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν και το οποίο ταλαιπωρεί τον καρκινοπαθή πατέρα του. «Είναι μια ατέρμονη κατάσταση την οποία ζούμε εδώ και καιρό. Ακόμη και αυτά τα τσιμέντα που υπάρχουν τριγύρω, τα έχω χτίσει εγώ. Δεν μας βοήθησε ποτέ, κανείς. Η γέφυρα έχει παρασυρθεί, η περιουσία μας έχει καταστραφεί και έχουν αφήσει αποκλεισμένο τον πατέρα μου, ο οποίος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας».

Χωρίς πόσιμο νερό

Είναι δε ενδεικτική η εικόνα που έχει καταγράψει το ThessToday.gr, τη στιγμή που ένα ρέμα χωρίζει την πρόσβαση προς το σπίτι του καρκινοπαθούς, με την κ. Μαργαρίτα, να κάνει επίσης λόγο για εγκατάλειψη από την πλευρά των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

«Δεν είναι μόνο ότι δεν μας δίνουν σημασία, καθώς παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε πλέον πρόσβαση και έρχεται ο γιος μας καθημερινά ώστε να μας δώσει φαγητό, ακόμη και πόσιμο νερό, είναι και το δέντρο το οποίο κάθε φορά που βρέχει ανησυχούμε μην πλακώσει το σπίτι μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το σπίτι είναι χτισμένο στο ρέμα του Ξηροποτάμου, ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιοι, δεν έχουν παρακάμψει καμία νομική οδό ώστε να το κατασκευάσουν, και ότι όλα τους τα έγγραφα, έχουν επικυρωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share