Κυριακή, 28 Απριλίου 2024

Όλυμπος: Αυτός ήταν ο 43χρονος οδηγός φαραγγιών που βρέθηκε νεκρός - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα

Έχασε τη ζωή του στα φουσκωμένα νερά του ρέματος Ορλιά

17 Ιουνίου 2023 20:23
Όλυμπος: Αυτός ήταν ο 43χρονος οδηγός φαραγγιών που βρέθηκε νεκρός - Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα
Από Δέσποινα Τσίρου

Όλυμπος: «Βυθισμένη» στο πένθος είναι η ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, μετά από την απροσδόκητη απώλεια του 43χρονου έμπειρου οδηγού και εκπαιδευτή κατάβασης φαραγγιών (canyoning), ο οποίος βρέθηκε νεκρός του στα φουσκωμένα νερά του ρέματος Ορλιά. Πώς έγινε το μοιραίο ατύχημα;

Μπορεί οι διασώστες της ΕΜΑΚ να λειτούργησαν όσο πιο άμεσα γινόταν, ωστόσο, λόγω των πολλαπλών κακώσεων στο σώμα οι άτυχος άνδρας κατέληξε, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει το GRTimes.

Ο 43χρονος ήταν ένας πολύπειρος οδηγός, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σημειώνεται πως πριν μερικούς μήνες είχε χάσει τη ζωή του και ένας ορειβάτης, όταν έπεσε από χαράδρα πολλών μέτρων.

Ο 43χρονος που έχασε τη ζωή του
Ο 43χρονος που έχασε τη ζωή του

Μάλιστα, όπως γράφει σε δικό του ρεπορτάζ το Thestival, τον ακολουθούσαν συνολικά 11 άτομα, εννέα Σέρβοι και δύο Έλληνες και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε σε φαράγγι και τον παρέσυρε ρέμα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο.

Το 1995 κατακτά για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κολλάει το »μικρόβιο».

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 αποκτά την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό-Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από την μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση.»

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share