Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024

Θύμα ξυλοδαρμού τρανς πρώην παίκτρια ριάλιτι του ΑΝΤ1 - Σοκάρουν οι φωτογραφίες μετά την επίθεση (video)

«Στην αρχή ήταν 4-5 και μόλις ξεκίνησε η φασαρία ήρθαν άλλοι δέκα...»

16 Ιουνίου 2023 11:16
Θύμα ξυλοδαρμού τρανς πρώην παίκτρια ριάλιτι του ΑΝΤ1 - Σοκάρουν οι φωτογραφίες μετά την επίθεση (video)
Από Κυριάκος Μελλίδης

Η Βανέσα Βενέτη, η τρανς γυναίκα που έγινε ευρέως γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο Game of Chefs, κατήγγειλε μέσα από το «Πρωινό» του ΑΝΤ1 πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Όπως έκανε γνωστό, εργάζεται στην Κεφαλλονιά και ήρθε στην Αθήνα για να κάνει μια performance σε θεατρική σκηνή.

«Έχω δεχτεί χτυπήματα και στον λαιμό και μιλάω με δυσκολία. Ήρθα στην Αθήνα για μια perfomance και άδραξα την ευκαιρία να επισκεφτώ και το μαγαζί που εργάζομαι τον χειμώνα στο Γκάζι. Είναι μια παρέα, συγκεκριμένα άτομα που έχουν έρθει πάρα πολλές φορές γιατί θεωρούν ότι το να πειράξουν τρανς ή γκέι άτομα δεν θα γίνει κάτι, δεν θα αντεπιτεθούν. Νομίζουν ότι θα τονίσουν έτσι τον ανδρισμό τους» ανέφερε αρχικά η Βανέσα Βενέτη.

«Μου είχαν επιτεθεί και πέρσι, δεν με είχαν χτυπήσει. Πρώτα πειράζουν τους θαμώνες, αυτή τη φορά δεν τα κατάφερα και δέχθηκα επίθεση. Στην αρχή ήταν 4-5 και μόλις ξεκίνησε η φασαρία ήρθαν άλλοι δέκα. Ήταν καταδρομική επίθεση. Μέχρι να έρθουν να με βοηθήσουν, φύγανε. Με χτύπησαν παντού, στα πλευρά, στον λαιμό. Ευτυχώς δεν έβγαλαν κάποιο αντικείμενο αλλιώς θα κινδύνευε η ζωή μου. Δεν πήγα στο νοσοκομείο» αποκάλυψε η Βανέσα Βενέτη.

«Σύντομα θα γίνω μητέρα»: Συγκινεί η πρώτη τρανς καθηγήτρια στην Ελλάδα!

Η τρανς καθηγήτρια Κάθριν Ράιλι μίλησε για τη σωματική βία που έχει δεχθεί, αλλά και για τη στοργική σχέση με τους μαθητές της. Η Κάθριν Ράιλι, η πρώτη ανοιχτά τρανς καθηγήτρια αγγλικών στην Ελλάδα, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής "Super Κατερίνα", το πρωί της Τετάρτης.

Η εκπαιδευτικός περιγράφει τα στερεότυπα με τα οποία έχει έρθει αντιμέτωπη και το βία που έχει υποστεί. Δέχθηκα αντίδραση από ορισμένους ανθρώπους, αλλά και τρομερή στήριξη από μαθητές και γονείς. Πολλά παιδιά μου έχουν κάνει coming out, φοβούνται όμως να εμπιστευτούν τους γονείς τους», δήλωσε η Κάθριν Ράιλι.

«Πάρα πολλές τρανς έχουν υποστεί σωματική βία, άλλες έχουν χάσει τη ζωή τους. Έχω διατηρήσει κάποιες φιλίες, κάποιοι απομακρύνθηκαν, ενώ οι περισσότεροι συγγενείς μου δεν μου μιλάνε. Ευτυχώς έχω δίπλα μου τους γονείς μου», συνέχισε η εκπαιδευτικός.

«Έχω δεχθεί σωματική βία στο παρελθόν, όταν είχα ξεκινήσει τη φυλομετάβαση. Φορούσα μία περούκα τότε και υπήρξαν τρία άτομα που κατάλαβαν ότι ήμουν μία τρανς γυναίκα. Ήταν κατά την έξοδό μου από το σούπερ μάρκετ, με ακολούθησαν και δυστυχώς δέχθηκα σωματική βία», τόνισε η ίδια.

Σε άλλο σημείο, η Κάθριν Ράιλι δήλωσε έτοιμη να γίνει μητέρα, αναφέροντας πως έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν από 1 έως 5 χρόνια.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share