Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου της

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ

7 Ιουνίου 2023 13:37
Νεκρή 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνθήκες θανάτου της
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI
Από Ελεωνόρα - Βασιλική Πατρικαλάκη

Την παρέμβαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου προκάλεσε ο θάνατος της 19χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη με τους συγγενείς της να αποδίδουν την τραγική της κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

Για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης διατάχθηκε αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών ακόμα και κακουργηματικού χαρακτήρα και τον εντοπισμό των υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Νωρίτερα είχε διαταχθεί ΕΔΕ για τη διαχείριση του περιστατικού από την πλευρά του ΕΚΑΒ η οποία έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα και το πόρισμά της αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες. Παράλληλα, έχει διαταχθεί ΕΔΕ, για να διερευνηθεί, αν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του περιστατικού από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, που μεταφέρθηκε η άτυχη 19χρονη, αν και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες φαίνεται πως η γυναίκα είχε ήδη καταλήξει όταν την ανέλαβαν οι γιατροί.

Το υπουργείο Υγείας διερευνά επίσης τις συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών και αναφέρει ότι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Θρήνος στην Κω: «Ντρέπομαι» - Συγκλονίζει γιατρός για τη γυναίκα που πέθανε σε καρότσα αγροτικού

Ένα σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη στην Κω, την Κυριακή, 4 Ιουνίου, ήρθε στο φως της δημοσιότητας με μια 63χρονη γυναίκα, η οποία έχασε τις αισθήσεις της και πέθανε σε καρότσα αγροτικού, πηγαίνοντας στο νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Ένας ορθοδοντικός βρέθηκε μαζί με την 63χρονη που ξεψύχησε στην καρότσα αγροτικού στην Κω, που τη μετέφερε στο νοσοκομείο καθώς δεν υπήρχε ασθενοφόρο και μοιράζεται τη ντροπή που αισθάνεται «που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία».

«Σε κανέναν δεν αξίζει να παθαίνει σε μια καρότσα φορτηγού» σημειώνει σε ανάρτησή του ο ορθοδοντικός, Γιάννης Μαυρόστομος, γράφοντας χαρακτηριστικά «ντρέπομαι που δεν κατάφερα να την κρατήσω στη ζωή».

«Ντρέπομαι που στην Κω του 2023 η ζωή κι ο θάνατος είναι τόσο φτηνά, πιο φτηνά απ’ τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία» συγκλονίζει ο γιατρός.

Η ανάρτησή του:

Εικόνες τριτοκοσμικής χώρας στην Ικαρία: Έβαλαν την τραυματισμένη γυναίκα σε καρότσα αγροτικού και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο

Όπως καταγγέλλει χρήστης του Facebook με ανάρτησή της, το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρισκόταν σε άλλη πλευρά του νησιού και για να φτάσει στο σημείο που βρισκόταν η άτυχη γυναίκα χρειαζόταν περισσότερη από μιάμιση ώρα, τονίζοντας παράλληλα πως το νησί της Ικαρίας διαθέτει μόνο δύο ασθενοφόρα οχήματα, τα οποία φυσικά δεν επαρκούν για τις ανάγκες του νησιού.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Τρόμος στην Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς της Ορθοπεδικής

"Καταγγέλλω περιστατικό που έλαβε χώρα εχτές το μεσημέρι στον Εύδηλο… γυναίκα έπεσε και χτύπησε στην αυλή του σπιτιού της.. κάτοικοι σπεύσαμε να την βοηθήσουμε και εγώ προσωπικά πήρα τηλέφωνο για να έρθει στο σημείο ασθενοφόρο να την παραλάβει…με μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι το μοναδικό εφημερεύον ασθενοφόρο βρίσκεται στον Αγ. Κήρυκο και θα χρειαζόταν πάνω από μιάμιση ώρα να φτάσει καθώς είχε άλλον ασθενή…

Πήρα στο κέντρο υγείας μήπως υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να βοηθήσουμε την γυναίκα και ίσως πάρουμε οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να την μεταφέρουμε με ασφάλεια και χωρίς να δημιουργήσουμε περαιτέρω προβλήματα στην υγεία της, καθώς πονούσε και δεν μπορούσε να κουνηθεί…

Η απάντηση ήταν “αν κουνάει χέρια κ πόδια να την βάλετε σ ένα αμάξι κ να την φέρετε εδώ”.. προσπαθήσαμε ώρα να σκεφτούμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μεταφερθεί… τελικά την βάλαμε μέσα σε μια κουβέρτα με ένα μαξιλάρι για το κεφάλι της κ στην συνέχεια την τοποθετήσαμε μέσα σε μια καρότσα αγροτικού οχήματος διότι η γυναίκα δεν μπορούσε να κάτσει κ έπρεπε να παραμείνει σε ξαπλωμένη στάση..

Εν έτει 2022 θεωρώ ότι οι συνθήκες είναι απαράδεκτες… δεν μπορώ να χωνέψω ότι ο μόνος τρόπος που μπορούσε να μεταφερθεί ο ασθενής ήταν πάνω σε μια καρότσα !!!

Το νησί διαθέτει δύο ασθενοφόρα οχήματα…για ποιόν λόγο εφημερεύει μόνο το ένα;; Είναι δυνατόν να εξυπηρετεί ένα όχημα ολόκληρο το νησί;;;

Ντροπή κ αίσχος."

Πηγή: news247.gr

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share