Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022

Τρόμος στην Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς της Ορθοπεδικής

Ο συνοδός ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί.

15 Ιουλίου 2022 13:54
Τρόμος στην Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς της Ορθοπεδικής
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας μέσα στο Νοσοκομείο της Λάρισας έλαβε χώρα, όταν συνοδός ασθενούς επιτέθηκε κατά γιατρών της Ορθοπεδικής, όπως υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας.

Δείτε επίσης: Λάρισα: «Θαύμα» για την 48χρονη που έπεσε στον Πηνειό - Γιατροί την επανέφεραν στη ζωή

Το περιστατικό καταγγέλλεται ότι έγινε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, στις 12/4, και μάλιστα μετά από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση.

Ο συνοδός ξυλοκόπησε γιατρούς, τους έβρισε και άρχισε να τους απειλεί. Ωστόσο «αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού».

Μάλιστα, οι γιατροί που δέχθηκαν την επίθεση συνέχιζαν τα καθήκοντά τους μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας, παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΙΝΚΥΛ

Τρόμος στην Λάρισα: Συνοδός ασθενούς ξυλοκόπησε γιατρούς της Ορθοπεδικής
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

«Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν Ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ το βράδυ στις 12/4 , από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των Ιατρών.

Η άσκηση βίας, η εξύβριση και οι απειλές από τον συνοδό του ασθενούς αντιμετωπίστηκε με ψυχραιμία και επαγγελματισμό από τους Ιατρούς της Ορθοπεδικής παρά τον τραυματισμό ενός Ιατρού.

Καλούμε τον Διοικητή του Νοσοκομείου να προβεί σε όλες τις απαραίτητες Διοικητικές και Νομικές ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση , περιφρούρησή και προστασία των Ιατρών της Ορθοπεδικής που δέχτηκαν την επίθεση (έχει κατατεθεί αίτημα από την ΕΙΝΚΥΛ).

Η Διοίκηση να πάρει όλα τα μέτρα ώστε να εφημερεύουν με ασφάλεια οι Ιατροί και το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι οι Ιατροί που δέχτηκαν την επίθεση παρά την άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση συνέχισαν να εξετάζουν και να θεραπεύουν ασθενείς έως το πρωί της άλλης μέρας».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share