Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Αττική - Που ήταν το επίκεντρο της δόνησης

Συναγερμός!

6 Ιουνίου 2023 09:41
Σεισμός στην Αττική - Που ήταν το επίκεντρο της δόνησης
ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ/EUROKINISSI
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ασθενής σεισμός σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Αττική. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 4 χιλιόμετρο νοτιοανατολικά του Πόρτο Γερμανό και το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα.

Διαβάστε επίσης: Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου: «Θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο!» - Προκαλεί ανησυχία ο γνωστός σεισμόλόγος (Video)

Σεισμός στην Αττική

Διπλός σεισμός στην Κόρινθο: Συναγερμός Ευθύμη Λέκκα - «17 σεισμικές δονήσεις σε 4 ημέρες! Μπορεί να δώσει...»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, αναφερόμενος στον διπλο σεισμό που σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στην Κόρινθο, δήλωσε το εξής: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου». Σημειώνεται ότι ο ένας είχε μέγεθος 3,8 Ρίχτερ και ο άλλος 3,7 Ρίχτερ.

Συναγερμός Ευθύμη Λέκκα - «17 σεισμικές δονήσεις σε 4 ημέρες! Μπορεί να δώσει...»

«Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους σεισμούς (3,9 Ρίχτερ) στην περιοχή» τόνισε ο κ. Λέκκας και πρόσθεσε ότι «εδώ και τέσσερις ημέρες έχουν γίνει σχεδόν 17 σεισμικές δονήσεις. Άλλες γίνονται αντιληπτές και άλλες όχι».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «ο Κορινθιακός είναι μια περιοχή που έχει μεγάλες τεκτονικές δομές. Μπορεί να δώσει μεγάλο σεισμό, αλλά δεν φαίνεται κάποια τέτοια προοπτική τώρα».

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου στον ΟΑΣΠ και σε σχέση με τα κτίρια στην περιοχή, τα οποία έχουν αντοχές και ανθεκτικότητα» συμπλήρωσε ο κ. Λέκκας όπως αναφέρει το enikos.gr.

Διπλός σεισμός στην Κόρινθο

Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου: «Θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο!» - Προκαλεί ανησυχία ο γνωστός σεισμόλόγος

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις που κάνει ο Δρ. σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλά για την πιθανότητα σεισμικής δόνησης στον Κορινθιακό Κόλπο. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες σημειώθηκαν δύο σεισμοί στην Εύβοια, με τον πρώτο να γίνεται αισθητός ακόμα και στην Αττική.

Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου για σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο

«Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε και τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε είναι αναντίρρητα, είναι ότι στον Κορινθιακό Κόλπο, οι ισχυροί σεισμού, αυτοί που έχουν μέγεθος πάνω από 6 Ρίχτερ, επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 25 με 30 χρόνια. Το 1995 ήταν το τελευταίος τέτοιος σεισμός στο Αίγιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Super Κατερίνα».

Ο Σπύρος Χαριτάτος μάλιστα, είχε ζήσει τον σεισμό του 1995 στο Αίγιο εκεί και όπως είπε, είχε ξεθάψει μαζί με τον αδερφό του, τη μητέρα τους, από τα χαλάσματα, σχεδόν διαλυμένη.

«Είχε κοπεί τα σπίτι μας στα δύο, ζούσαμε στον δρόμο και για αρκετές εβδομάδες σε μια πλατεία, αρκετά χρόνια μετά σε σκηνή και κοντέινερ. Πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι η ενημέρωση, η εφαρμογή προληπτικών μέτρων και ο προληπτικός έλεγχος των κτιρίων και κυρίως των δημόσιων, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share