Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου: «Θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο!» - Προκαλεί ανησυχία ο γνωστός σεισμόλόγος (Video)

«Οι ισχυροί σεισμού, αυτοί που έχουν μέγεθος πάνω από 6 Ρίχτερ, επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 25 με 30 χρόνια. Το 1995 ήταν το τελευταίος...»

2 Μαΐου 2023 13:08
Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου: «Θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί στον Κορινθιακό Κόλπο!» - Προκαλεί ανησυχία ο γνωστός σεισμόλόγος (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις που κάνει ο Δρ. σεισμολογίας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος μιλά για την πιθανότητα σεισμικής δόνησης στον Κορινθιακό Κόλπο. Παράλληλα, πριν λίγες ημέρες σημειώθηκαν δύο σεισμοί στην Εύβοια, με τον πρώτο να γίνεται αισθητός ακόμα και στην Αττική.

Τρομακτικές προβλέψεις Γεράσιμου Παπαδόπουλου για σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο

«Εκείνο το οποίο γνωρίζουμε και τα επιστημονικά δεδομένα που έχουμε είναι αναντίρρητα, είναι ότι στον Κορινθιακό Κόλπο, οι ισχυροί σεισμού, αυτοί που έχουν μέγεθος πάνω από 6 Ρίχτερ, επαναλαμβάνονται κάθε περίπου 25 με 30 χρόνια. Το 1995 ήταν το τελευταίος τέτοιος σεισμός στο Αίγιο», δήλωσε χαρακτηριστικά στη «Super Κατερίνα».

Ο Σπύρος Χαριτάτος μάλιστα, είχε ζήσει τον σεισμό του 1995 στο Αίγιο εκεί και όπως είπε, είχε ξεθάψει μαζί με τον αδερφό του, τη μητέρα τους, από τα χαλάσματα, σχεδόν διαλυμένη.

«Είχε κοπεί τα σπίτι μας στα δύο, ζούσαμε στον δρόμο και για αρκετές εβδομάδες σε μια πλατεία, αρκετά χρόνια μετά σε σκηνή και κοντέινερ. Πείτε μας τι πρέπει να κάνουμε. Είναι κάτι που δεν μπορώ να το ξεχάσω με τίποτα», είπε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Χαριτάτος.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι η ενημέρωση, η εφαρμογή προληπτικών μέτρων και ο προληπτικός έλεγχος των κτιρίων και κυρίως των δημόσιων, όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

"Χορός" μετασεισμών μετά τα 4,6 Ρίχτερ στην Αμφιλοχία: Προειδοποίηση Άκη Τσελένη - «Οι κάτοικοι να ακολουθούν ευλαβικά τα μέτρα προφύλαξης!» (photo)

Δεκάδες μετασεισμοί ακολούθησαν μετά τον σεισμό των 4,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τις 2:30 σήμερα στην περιοχή της Αμφιλοχίας σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Το εστιακό βάθος της αρχικής δόνησης υπολογίστηκε στα 17,8 χλμ, ενώ το επίκεντρο ήταν 12 χλμ βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές, όπως επισήμανε ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψη και το σεισμικό ιστορικό της συγκεκριμένης περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Κάλεσε επίσης τους κατοίκους να «ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του, ο Άκης Τσελέντης αναφέρει:

«Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 02:20 ώρα Ελλάδος, τα σεισμολογικά δίκτυα του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.6 στην κλίμακα Richter. σε απόσταση 245 χλμ. ΔΒΔ των Αθηνών.Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 17,8 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 12 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.Έκτοτε παρατηρείται μια έντονη (μετά)-σεισμική δράση στην περιοχή με δεκάδες σεισμούς κάτω των 3 Richter.

Ο σεισμός είχε διάρκεια και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές.Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από τη σεισμική δόνηση.

Κατά τη γνώμη μου, λαμβάνοντας υπ´ όψη και το σεισμικό ιστορικό της ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ περιοχής η πιθανότητα να είναι προσεισμική δράση είναι μικρή αλλά για να σιγουρευτούμε 100% πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου τα επόμενα 24ωρα. Μετατόπιση προς τις γειτονικές μεγάλες ρηξιγενής ζώνες (που έχουν σεισμικό δυναμικό για πάνω απο 6 Richter) δεν έχουμε δει αλλά επειδή έχουμε πολλά όργανα στη περιοχή παρακολουθούμε το φαινόμενο με πολύ μεγάλη ακρίβεια. Φυσικά οι κάτοικοι πρέπει να ακολουθούν ευλαβικά τα γνωστά μέτρα σεισμικής προφύλαξης».

 

Ελλάδα

Ροή ειδήσεων

Share